Sterling pokračuje v urážkach na adresu Magica Johnsona: Veď on má AIDS! Vyspal sa takmer s každou ženou

NETKY.SK • 13 Máj 2014, 10:07 • 2 min
Sterling pokračuje v urážkach na adresu Magica Johnsona: Veď on má AIDS! Vyspal sa takmer s každou ženou

LOS ANGELES - Majiteľ basketbalistov Los Angeles Clippers Donald Sterling sa síce ospravedlnil za svoje rasistické výroky, ale naďalej pokračuje v osobných útokoch na legendu NBA Earvina "Magica" Johnsona.

slovakia

left justify in out

Televízia CNN v noci na utorok odvysielala rozhovor s kontroverzným miliardárom, ktorý pred dvoma týždňami svojimi vyjadreniami pobúril afro-americkú komunitu USA i celú americkú verejnosť. Za jeho slová mu vedenie ligy udelilo doživotný dištanc, finančnú pokutu 2,5 milióna dolárov a snaží sa ho zbaviť vlastníctva klubu.

 

ohnsonovi, ktorý je v Kalifornii za svoju charitatívnu prácu a pomoc chudobným menšinám považovaný za uznávanú celebritu, takmer pred 20 rokmi diagnostikovali vírus HIV. Zásluhou efektívnej liečby uňho nikdy neprepukla choroba AIDS. Sterling však uviedol, že jeden z najlepších hráčov v histórii by nemal byť príkladom pre americkú mládež. "Čo takého veľkého urobil? Prečo sa k nemu správate ako ku svätému? Veď on má AIDS! Počas svojej kariéry chodil od mesta k mestu a vyspal sa takmer s každou ženou v krajine. Som presvedčený, že deti by si z neho nemali brať príklad," nedával si servítku pred ústa Sterling. Moderátor mu pripomenul, že Johnsovi síce zistili vírus HIV, ale AIDS nikdy nemal. Sterling sa ospravedlnil za chybu, ale v nasadenom tóne pokračoval: "Mal by sa za seba hanbiť. Takéhoto človeka chcete rešpektovať? Ja svoj názor naňho nikdy nezmením".

 

Po odvysielaní rozhovoru sa k celej veci vyjadril aj komisár NBA Adam Silver. Ten sa v mene ligy ospravedlnil Johnsonovi za Sterlingové slová. "Earvin "Magic" Johnson nemá s celou situáciou ohľadne Donalda Sterlinga nič spoločné. Je nám ľúto, že jeho meno sa v prípade naďalej vyskytuje. Ide o ďalšie neakceptovateľné vyjadrenia zo strany pána Sterlinga. Naďalej tvrdo pracujeme na tom, aby sme ho vylúčili z ligových štruktúr," dodal Silver.

 

K tomu, aby sa tak stalo, musí s návrhom o Sterlingovom vylúčení z ligy súhlasiť v hlasovaní tri štvrtiny ostatných majiteľov klubov. Tí medzi sebou nechcú mať kontroverznú osobu jeho formátu a podľa viacerých informácií sú takmer všetci za jeho vylúčenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies