Sterilizujeme kápiu a robíme paprikovú nátierku. Gurmán Sterilizujeme kapiu.
Sterilizujeme kapiu.
Suroviny:
3 litre vody, ½ litra octu, 1 čajovú šálku cukru, 1 nakladač, 1 dcl oleja,
Príprava:
Uvedené suroviny dáme do hrnca a necháme zovrieť. Postupne vkladáme očistenú kapiu, necháme asi 2 minúty vrieť, vyberieme a uložíme do pohárov. Zalejeme tým istým nálevom, poháre uzatvoríme a sterilizujeme 20 minút pri 80°C.
Pripravíme paprikovú nátierku.
Suroviny:
5 kg červenej papriky, 3 kg zelenej papriky, 3 kg paradajok, 2 kg cibule, 4 dcl octu, 5 PL horčice, 7 dcl pohár sterilizovaných feferónov, 2 nakladače, 500 g kečupu,
Príprava:
Papriku, paradajky, cibuľu nakrájame, dáme do hrnca, pridáme horčicu, kečup, ocot, preosiaty nakladač a varíme odokryté asi 2 hodiny aby sa vyparila voda. Potom rozmixujeme, vrátime späť do hrnca a varíme do úplného zhustnutia. Horúce plníme do pohárov, tie obrátime hore dnom, prikryjeme dekou a necháme postáť do druhého dňa. Nesterilizujeme.
Prajeme dobrú chuť.