Sterilizujeme kápiu a robíme paprikovú nátierku.

NETKY.SK • 26 Október 2012, 07:20 • 2 min
Sterilizujeme kápiu a robíme paprikovú nátierku.

Sterilizujeme kápiu a robíme paprikovú nátierku. Gurmán Sterilizujeme kapiu.

slovakia

left justify in out

img

Sterilizujeme kapiu.

Suroviny:

3 litre vody, ½ litra octu, 1 čajovú šálku cukru, 1 nakladač, 1 dcl oleja,

Príprava:

Uvedené suroviny dáme do hrnca a necháme zovrieť. Postupne vkladáme očistenú kapiu, necháme asi 2 minúty vrieť, vyberieme a uložíme do pohárov. Zalejeme tým istým nálevom, poháre uzatvoríme a sterilizujeme 20 minút pri 80°C.

 

Pripravíme paprikovú nátierku.

 

Suroviny:

5 kg červenej papriky, 3 kg zelenej papriky, 3 kg paradajok, 2 kg cibule, 4 dcl octu, 5 PL horčice, 7 dcl pohár sterilizovaných feferónov, 2 nakladače, 500 g kečupu,

Príprava:

Papriku, paradajky, cibuľu nakrájame, dáme do hrnca, pridáme horčicu, kečup, ocot, preosiaty nakladač a varíme odokryté asi 2 hodiny aby sa  vyparila voda. Potom rozmixujeme, vrátime späť do hrnca a varíme do úplného zhustnutia. Horúce plníme do pohárov, tie obrátime hore dnom, prikryjeme dekou a necháme postáť do druhého dňa. Nesterilizujeme.

Prajeme dobrú chuť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona