Hawking: Rozumiem fungovaniu vesmíru ale nechápem Trumpovu popularitu

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 17:21 • 2 min
Hawking: Rozumiem fungovaniu vesmíru ale nechápem Trumpovu popularitu

LONDÝN - Stephen Hawking, ktorý patrí medzi popredných svetových teoretických fyzikov, rozumie fungovaniu vesmíru, ale hovorí, že nevie pochopiť, prečo je americký prezidentský kandidát Donald Trump taký populárny.

slovakia

left justify in out

Britský astrofyzik dnes v rannom vysielaní televízie ITV povedal, že predpokladaný kandidát Republikánskej strany na prezidenta USA "je demagóg, ktorý sa, ako sa zdá, odvoláva na toho najnižšieho spoločného menovateľa" v ľuďoch. Citovala ho agentúra AP.

 

Hawking sa tiež obrátil na britských voličov, ktorých vyzval, aby v referende 23. júna hlasovali za zotrvanie Británie v Európskej únii. Povedal, že členstvo v EÚ zabezpečuje nevyhnutnú podporu britskému vedeckému výskumu, ale tiež ekonomike a bezpečnosti Británie.

 

"Už sú preč tie dni, keď sme mohli stáť sami proti svetu. Musíme byť súčasťou väčšej skupiny národov, a to pre našu bezpečnosť aj pre náš obchod," zdôraznil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies