Stephen Hawking hosťuje v novej verzii skladby od Monty Python

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 16:10 • 2 min
Stephen Hawking hosťuje v novej verzii skladby od Monty Python

LONDÝN - Britský teoretický fyzik Stephen Hawking hosťuje v novej verzii skladby Galaxy Song už nefungujúceho britského komediálneho zoskupenia Monty Python.

slovakia

left justify in out

Pôvodná verzia piesne sa objavila vo filme Monty Python: Zmysel života (1983) a spieval ju člen zoskupenia Eric Idle, ktorý v rozhovore pre americký dvojtýždenník Rolling Stone v minulosti prezradil, že rodák z anglického Oxfordu je dlhoročným priateľom formácie.

 

K novinke vznikol aj videoklip. V ňom, okrem iného, 73-ročný Hawking, ktorý je pripútaný k vozíčku, zrazí anglického fyzika Briana Coxa a následne "vyletí" do vesmíru. V súvislosti so spoluprácou vytvorili aj webstránku galaxysongasteroids.montypython.com, ktorá obsahuje aj videohru s názvom Asteroids.

 

 

Zoskupenie Monty Python tvorili okrem spomínaného člena aj Michael Palin, John Cleese, Terry Gilliam, Terry Jones a Graham Chapman, ktorý však zomrel v roku 1989. Preslávili sa vďaka šou Lietajúci cirkus Montyho Pythona (1969 - 1974). Na konte majú tiež snímky ako A teraz o niečom úplne inom (1971) či Monty Python a Svätý Grál (1975). Žijúci členovia spolu vlani absolvovali niekoľko vystúpení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona