Stephen Hawking dostal od ruského miliardára 100 miliónov, aby našiel vo vesmíre mimozemšťanov

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 12:29 • 2 min
Stephen Hawking dostal od ruského miliardára 100 miliónov, aby našiel vo vesmíre mimozemšťanov

LONDÝN – Profesor Stephen Hawking chce nájsť odpoveď na otázku, či nie sme vo vesmíre sami.

slovakia

left justify in out

Jeden z najznámejších fyzikov mal včera tlačovú konferenciu spolu s ruským milionárom Jurim Milnerom, na ktorej ohlásili projekt za 100 miliónov, ktorý bude pátrať po inteligentnom mimozemskom živote.

 

Ide o najväčší projekt hľadania mimozemského života. Zatiaľ je naplánovaný na 10 rokov a jednou z jeho úlohu bude počúvať vysielanie z miliónov hviezd vo vesmíre.

 

„Veríme, že život na Zemi vznikol spontánne. Takže v nekonečnom vesmíre, musí byť aj ďalší život. Niekde v kozme, možno inteligentné bytosti sledujú naše svetlá a sú si vedomé, čo znamenajú,“ povedal Hawking.

 

„Možno len naše svetlá cestujú kozmom, v ktorom nie je život – nevidené majáky oznamujúce, že tu na tejto skale Vesmír objavil svoju existenciu. Tak či tak, neexistuje väčšia otázka. Je čas nájsť odpoveď a hľadať život mimo planéty Zem. Sme živí, inteligentní a musíme vedieť,“ dodal profesor Hawking.

 

Ľudia, ktorý za projektom stoja tvrdia, že ide o najväčšie hľadanie dôkazov o živote mimo planéty Zem. Na hľadaní sa môžu podieľať aj obyčajní ľudia.

 

Sponzor a zakladateľ tohto projektu, ruský miliardár Juri Milner povedal: „Dnešná technológia nám dáva reálnu šancu odpovedať na najväčśiu otázku ľudstva: Sme sami?“




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies