Stekelenburg vychytal City, Guardiola: Nemáme čas trénovať penalty

NETKY.SK • 16 Október 2016, 09:21 • 2 min
Stekelenburg vychytal City, Guardiola: Nemáme čas trénovať penalty

MANCHESTER - Doplatili na nepremenené penalty.

slovakia

left justify in out

Futbalisti Manchestru City stratili ďalšie body v anglickej Premier League, keď v sobotu remizovali na domácom Etihad Stadium s Evertonom 1:1. Zverenci Pepa Guardiola si napriek tomu udržali priebežne prvé miesto v tabuľke.

 

Hviezdou duelu bol hosťujúci brankár Maarten Stekelenburg. Holanďan zlikvidoval dva pokutové kopy súpera, keď v závere prvého polčasu proti nemu zlyhal Kevin de Bruyne a v 70. min nepochodil ani Sergio Agüero. Na vedúci gól Romeluho Lukakua, ktorý profitoval z nedôraznej defenzívy MCFC, odpovedali domáci zásluhou striedajúceho Durana Nolita štvrťhodinu pred záverečným hvizdom.

 

Hráči City v novej sezóne kopali osem pokutových kopov, z toho štyrikrát minuli. Tri neúspešné pokusy má na svojom konte Agüero, ktorý nepremenil penaltu aj v drese Argentíny v utorkovom zápase kvalifikácie MS 2018. "Nie, penalty na tréningoch nepraktizujeme. Nemám čas trénovať všetko, čo by som chcel," podráždene reagoval na otázky novinárov kouč MCFC Guardiola.

 

Jeho zverenci proti Evertonu na trávniku dominovali, keď mali 72-percentné držanie lopty a na bránu súpera vyslali 19 striel. Zlyhali však v koncovke. "V útoku musíme byť viac efektívni. Doplácame na nepremenené šance," hodnotil Guardiola, ktorého tím po remíze so Celticom Glasgow v Lige majstrov a prehre s Tottenhamom v domácej súťaži stratil ďalšie body. "Hráči odviedli na ihrisku maximum. Nie vždy ide všetko podľa plánu," dodal španielsky kouč.

 

Jeho náprotivok na lavičke Evertonu Ronald Koeman chválil gólmana Stekelenburga. "Odchytal životný zápas. Okrem pokutových kopov zlikvidoval aj viaceré ďalšie tutovky. Myslím, že bod sme si za dnešný výkon zaslúžili," vravel Koeman, ktorý s Guardiolom na začiatku 90-tych rokov spoločne obliekali dres FC Barcelona.

 

City priebežne vedie tabuľku s 19 bodmi, Everton je zatiaľ šiesty.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies