Steinmeier vyzval na posilnenie nemecko-francúzskej spolupráce v rámci EÚ

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 17:59 • 2 min
Steinmeier vyzval na posilnenie nemecko-francúzskej spolupráce v rámci EÚ

PARÍŽ - Nový nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier počas dnešnej návštevy Paríža vyzval na posilnenie vedúceho postavenia Nemecka a Francúzska v rámci Európskej únie, ktoré podľa neho zaistí budúcnosť celého bloku aj po brexite.

slovakia

left justify in out

Steinmeier sa takto vyjadril počas stretnutia s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom, ktoré sa konalo iba deň po tom, ako Británia oficiálne spustila proces odchodu z Únie.

 

"Či chceme alebo nie, Nemecko s Francúzskom budú musieť prevziať väčšiu zodpovednosť.. aby (spoločne) vybudovali nádeje Európanov," uviedol nemecký prezident v spoločnom vyhlásení s Hollandom. "Som rád, že Nemecko a Francúzsko sú pripravené na to, aby naďalej bok po boku smerovali vpred," dodal.

 

Francúzsky prezident Hollande zase varoval pred "nástrahami nacionalizmu", ktorý sa šíri po Európe. Členské štáty EÚ vyzval na to, aby v tejto oblasti prejavili väčšiu vzájomnú solidaritu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona