Steinmeier: Víťazstvo tábora "nie" neuľahčí Grécku vyjednávanie o dlhoch

NETKY.SK • 5 Júl 2015, 14:28 • 2 min
Steinmeier: Víťazstvo tábora "nie" neuľahčí Grécku vyjednávanie o dlhoch

ATÉNY/BERLÍN - Nemecký minister zahraničných vecí Frank-Walter Steinmeier dnes vyhlásil, že ak v gréckom referende o prijatí prísnejších reforiem zvíťazí tábor "nie", neuľahčí to zadlženej krajine budúce vyjednávanie kompromisov s medzinárodnými veriteľmi - "práve naopak". Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Steinmeier však napriek tomu uviedol, že Gréci majú právo hlasovať o budúcnosti svojej krajiny a že Grécko zostane v 28-člennej Európskej únii, aj keby v referende odmietlo úsporné a reformné opatrenia, požadované medzinárodnými veriteľmi.

 

Minister Steinmeier povedal pre dnešné vydanie nemeckého nedeľníka Tagesspiegel am Sonntag, že dlhová situácia v Grécku, nevyriešený problém s desaťtisícmi migrantov prichádzajúcich do Európy cez Stredozemné more a britské požiadavky reformovať Európsku úniu vytvárajú tlak na samotné základy EÚ.

 

Šéf nemeckej diplomacie dnes varoval, že Grexit - odchod Grécka z 19-člennej eurozóny - by poškodil dôveryhodnosť Európy vo svete.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies