Steinmeier varoval pred "rinčaním zbraňami" voči Rusku

NETKY.SK • 18 Jún 2016, 17:57 • 2 min
Steinmeier varoval pred "rinčaním zbraňami" voči Rusku

BERLÍN - V súvislosti s vojenskými cvičeniami vo východnej Európe a pred summitom NATO v Poľsku varoval nemecký minister zahraničných vecí Frank-Walter Steinmeier pred sústreďovaním sa na zastrašujúce opatrenia proti Rusku.

slovakia

left justify in out

"Čo by sme teraz nemali robiť, je ďalej rozohňovať situáciu hlasným rinčaním zbraní a vojnovými pokrikmi. Kto si myslí, že symbolickými prehliadkami tankov na východnej hranici aliancie vytvorí väčšiu bezpečnosť, ten sa mýli," povedal Steinmeier pre nadchádzajúce nedeľňajšie vydanie nemeckého denníka Bild, ktorý jeho vyjadrenia zverejnil dnes na svojej webovej stránke.

 

Šéf nemeckej diplomacie zdôraznil, že popri spoločnej pripravenosti brániť sa musí vždy existovať aj pripravenosť na dialóg a spoluprácu. Steinmeier argumentoval za "začlenenie Ruska do medzinárodného partnerstva zodpovednosti" prostredníctvom spolupráce v otázkach kontroly zbrojenia, Blízkeho východu či snáh zamedziť Iránu vyvinúť jadrové zbrane.

 

NATO v utorok rozhodlo, že umiestni po 1000 vojakoch v Poľsku, Litve, Lotyšsku a Estónsku. Východní členovia aliancie sa od ruskej anexie Krymu spred vyše dvoch rokov cítia ohrození svojím veľkým susedom.

O ďalších opatreniach na ochranu svojich členských štátov by malo NATO rozhodnúť na summite vo Varšave 8. a 9. júla. Pred vrcholnou schôdzkou sa na východnom "krídle" aliancie konajú viaceré vojenské cvičenia, minulý týždeň v Poľsku a Litve nacvičovalo obranné operácie okolo 31.000 vojakov z členských a partnerských krajín NATO.

Informácie priniesli agentúry DPA a AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies