Steinmeier sa vyslovil za jednotnú Britániu

NETKY.SK • 11 September 2014, 18:30 • 2 min
Steinmeier sa vyslovil za jednotnú Britániu

BERLÍN - Nemecký minister zahraničia Frank-Walter Steinmeier sa vo štvrtok zamiešal do debaty o škótskej nezávislosti, pričom povedal, že stojí za svojím rezortným kolegom a Britániu by najradšej videl jednotnú.

slovakia

left justify in out

"Nemecký minister zahraničia by sa nemal pliesť do britskej domácej politiky. Avšak otvorene priznávam, že by som radšej videl Britániu, ktorá ostane pohromade," povedal na spoločnej tlačovej konferencii s britským ministrom zahraničia Philipom Hammondom v Berlíne.

 

Berlín sa zriedkavo vyjadruje k britským vnútorným záležitostiam, avšak nemecká kancelárka Angela Merkelová a ďalší nemeckí predstavitelia v uplynulom období často vyslovili znepokojenie nad hroziacim možným odchodom ostrovov z Európskej únie. O ňom sa má rozhodnúť v celoštátnom referende. Pred ním sa však budúci týždeň vo štvrtok najprv uskutoční referendum, ktoré môže ukončiť 307-ročnú úniu Škótska s Anglickom. Posledné prieskumy verejnej mienky ukazujú, že tábory prívržencov a odporcov osamostatnenia Škótska sú skoro vyrovnané. Britský premiér David Cameron v stredu navštívil Škótsko a vyzval jeho obyvateľov, aby "nerozbíjali rodinu národov". 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona