Steinmeier: Odvrátili sme najvážnejšiu vojenskú konfrontáciu na Ukrajine

NETKY.SK • 9 December 2014, 17:15 • 2 min
Steinmeier: Odvrátili sme najvážnejšiu vojenskú konfrontáciu na Ukrajine

JEKATERINBURG - Na Ukrajine sa podarilo zabrániť najvážnejšej vojenskej konfrontácii, vyhlásil dnes nemecký minister zahraničných vecí Frank-Walter Steinmeier počas návštevy Ruska.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Verím, že sa nám podarilo odvrátiť najvážnejšiu vojenskú konfrontáciu na Ukrajine. Dúfam, že moja prognóza sa potvrdí v priebehu niekoľkých najbližších dní či týždňov," povedal Steinmeier študentom na pôde Uralskej federálnej univerzity v Jekaterinburgu, ktorá mu udelila čestný doktorát.
     

Podľa agentúry TASS Steinmeier hovoril aj o vzťahoch medzi Nemeckom a Ruskom. Hrozba novej železnej opony podľa neho pretrváva. Vyzval na vyvinutie veľkého úsilia, aby sa za súčasných okolností zabránilo takémuto scenáru.
     

"Dúfam, že sa nám podarí prekonať rozkol, ak obe strany prejavia dobrú vôľu. Trend odcudzovania sa môže byť zastavený, ak sa stále viac a viac ľudí z našich krajín bude stretávať a diskutovať," dodal šéf nemeckej diplomacie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies