Steinmeier: Kontakty medzi NATO a Ruskom sa možno čoskoro obnovia

NETKY.SK • 2 December 2015, 10:59 • 2 min
Steinmeier: Kontakty medzi NATO a Ruskom sa možno čoskoro obnovia

BRUSEL - Pravidelné diplomatické kontakty medzi NATO a Ruskom sa pravdepodobne čoskoro obnovia, oznámil dnes šéf nemeckej diplomacie Frank-Walter Steinmeier. Nemecko už dlho presadzuje návrat k pravidelnému dialógu s Moskvou. Ministri zahraničných vecí NATO sa touto otázkou zaoberali v utorok v Bruseli, píše agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa Steinmeiera ministri inštruovali šéfa aliancie Jensa Stoltenberga, aby sa začali prípravy na obnovenie zasadnutí Rady NATO-Rusko, ktoré sa na úrovni veľvyslancov nekonali už od júna 2014.

NATO prerušilo praktickú spoluprácu s Ruskom po vlaňajšej anexii ukrajinského Krymu Moskvou, hoci niektoré politické a vojenské kontakty obe strany udržiavali.

 

Steinmeier očakáva, že "schôdzky na úrovni veľvyslancov budú čoskoro pravdepodobne opäť možné"Iní ministri zahraničných vecí však boli opatrnejší. "Ešte sa musí rozhodnúť, ako presne by mal dialóg vyzerať," uviedol šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák. "Či by to mala byť Rada NATO-Rusko, alebo nejaká iná forma... Nejaký dialóg je potrebný," citovala Lajčáka DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona