Steinmeier: Diskusia o riešení konfliktu v Donbase by sa mohla konať 29. novembra

NETKY.SK • 23 November 2016, 17:57 • 2 min
Steinmeier: Diskusia o riešení konfliktu v Donbase by sa mohla konať 29. novembra

BERLÍN - Schôdzka v normandskom formáte (Francúzsko, Nemecko, Rusko, Ukrajina) rusk by sa mohla uskutočniť 29. novembra v bieloruskom Minsku, a to na úrovni ministrov zahraničných vecí, uviedol dnes šéf nemeckej diplomacie Frank-Walter Steinmeier.

slovakia

left justify in out

"Ja a môj francúzsky náprotivok (Jean-Marc) Ayrault sme minulý týždeň navrhli našim ruským a ukrajinským partnerom schôdzku v Minsku," povedal Steinmeier.

 

Situácia na východe Ukrajiny sa podľa neho zhoršila a dochádza k porušovaniu prímeria. "Hoci nie sme schopní dosiahnuť pokrok, rokovania sú potrebné, aby sme sa ubezpečili, že situácia sa nevymkne spod kontroly. Hoci je to ťažké a práca postupuje veľmi pomaly, nemali by sme prestať krok za krokom realizovať minské dohody," citovala Steinmeiera agentúra TASS.

 

Šéf nemeckej diplomacie vyjadril nádej, že "ruskí a ukrajinskí partneri posúdia závažnosť situácie podobným spôsobom". "Obe strany by mali konečne viditeľne prispieť k dlhodobému urovnaniu konfliktu na Ukrajine," dodal Steinmeier.

 

Normandský formát vznikol v júni 2014, keď sa pri príležitosti 70. výročia vylodenia spojeneckých vojsk v Normandii stretli ukrajinský prezident Petro Porošenko, šéf Kremľa Vladimir Putin, francúzsky prezident Francois Hollande a nemecká kancelárka Angela Merkelová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona