Steinmeier apeloval na dodržiavanie prímeria na východe Ukrajiny

NETKY.SK • 29 December 2015, 21:45 • 2 min
Steinmeier apeloval na dodržiavanie prímeria na východe Ukrajiny

BERLÍN - Šéf nemeckej diplomacie Frank-Walter Steinmeier vyzval všetky zainteresované strany na dodržiavanie prímeria na východe Ukrajiny. Súčasne upozornil, že rastúci počet narušení pokoja zbraní počas sviatočných dní nie je pozitívnym vývojom na sklonku roka.

slovakia

left justify in out

Na začiatku kalendárneho roka 2015 nechýbalo mnoho k vypuknutiu otvoreného vojnového konfliktu, pripomenul Steimeier. Vďaka minským mierovým dohodám sa tomu podarilo zabrániť, konštatoval a dodal, že v priebehu roka došlo k dôležitému pokroku v oblasti deeskalácie a stiahnutia zbraní. Napriek tomu však mnoho významných otázok zostáva nevyriešených, poznamenal podľa tlačovej agentúry DPA nemecký minister zahraničných vecí.

 

"Prímerie je čoraz krehkejšie. Ešte stále nedošlo k dohode o osobitom zákone o lokálnych voľbách v oblastiach Donbasu kontrolovaných v súčasnosti separatistami. Humanitárna situácia v týchto oblastiach sa v posledných mesiacoch výrazne zhoršila," čo čoraz viac sužuje tamojších občanov, naznačil Steinmeier.

 

Nemecký vládny činiteľ apeloval na zainteresovaných, aby neodkladne realizovali humanitárne opatrenia, prepustili všetkých zajatcov a rukojemníkov, zrušili všetky obmedzenia pre registráciu humanitárnych organizácií v oblasti Donbasu a obnovili tam zásobovanie vodou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies