Steiger Fest Vyhne 2010 bude mať v tomto roku premiéru

NETKY.SK • 6 August 2010, 06:22 • 2 min
Steiger Fest Vyhne 2010 bude mať v tomto roku premiéru

Steiger Fest Vyhne 2010 bude mať v tomto roku premiéru

slovakia

left justify in out

img

Steiger Fest Vyhne 2010 je názov nového festivalu na podporu cestovného ruchu v regióne Vyhní. Premiéru bude mať v sobotu 7. augusta a nadväzuje na doterajšiu päťročnú tradíciu Dní otvorených dverí pivovaru Steiger. Podujatie organizuje tento najstarší pivovar na Slovensku v spolupráci s Obecným úradom Vyhne a podnikateľskými subjektmi v obci.
      "Návštevníci tejto akcie si budú môcť v sobotu prehliadnuť pivovar Steiger, okúpať sa vo vyhnianskom Vodnom raji a zabávať ich bude Kmeťoband, Alan Mikušek, Metalinda a ďalší umelci. Na takzvanú Super poukážku v cene 3,5 eura dostanú porciu gulášu, dve veľké pivá, pol litra nealka a hodinu sa môžu kúpať vo Vodnom raji", informoval manažér marketingu pivovaru Emil Mihálik.
      Dodal, že organizátori festivalu očakávajú viac ako 5000 návštevníkov, čím sa zaradí medzi najväčšie akcie v regióne. Festival je neziskový a bez vstupného, s nákladovým rozpočtom približne 15.000 eur. Chýbať nebudú stánky s výrobkami remeselníkov a rôzne atrakcie. Na tenisových kurtoch pripravia pre deti Detskú arénu s rôznymi súťažami.
      Pre avizovaný veľký záujem o účasť na premiére nového festivalu Steiger Fest Vyhne 2010 zabezpečili jeho organizátori na sobotu 7. augusta mimoriadne posilnenie autobusovej dopravy do Vyhní. Autobusy označené logom festivalu budú odchádzať zo Žiaru nad Hronom a zo Žarnovice o 10.00 h, so zástavkami v obciach na trase do Vyhní. Opačná preprava z Vyhní je zabezpečená o 21.30 h. Pre menšie skupiny je pripravená aj individuálna doprava minibusmi a taxíkmi.
      Pivovar vo Vyhniach je už tradične aj cieľom skupinovej turistiky, záujemcovia si ho môžu pozrieť počas celého roka. Vlani ich aj napriek kríze prišlo vyše 1200, pred ňou ho ročne spolu s dňom otvorených dverí navštívilo vyše 5000 ľudí. Nielen zo Slovenska, ale aj z Česka, Nemecka, Švajčiarska, Maďarska a Talianska.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies