Štefanská zabíjačka v centre Svidníka prilákala stovky návštevníkov

NETKY.SK • 26 December 2014, 15:38 • 2 min
Štefanská zabíjačka v centre Svidníka prilákala stovky návštevníkov

SVIDNÍK - Stovky ľudí dnes prilákala na námestie vo Svidníku vôňa tradičnej zabíjačky. Štefanská akcia zahŕňa od predpoludnia prípravu a ochutnávky zabíjačkových špecialít, nechýba ľudová hudba, zábava a rôzne súťaže.

slovakia

left justify in out

"Prasa bolo zabité na bitúnku, priviezli sme ho polené na dve polky, ktoré sme zavesili na námestí na háky. Prebieha spracovanie, rozporciované mäso je v kotloch. Pripravuje sa tlačenka či naše tradičné hurky," povedal pre TASR krátko popoludní predseda OZ Chránime kraj pod Duklou Jaroslav Mičák. Gurmáni si môžu pochutnať aj na klobásach, tlačenke, opekanom mäse s kapustou, ovarovej polievke či čerstvých škvarkoch.
      

Cieľom akcie pod názvom Štefanská zabíjačka na svidníckom dvore je pripomenúť naše zabíjačkové tradície. "Chceme toho Štefana trochu inak spopularizovať a zároveň sme chceli byť medzi prvými, ktorí v tomto období robia zabíjačky," priblížil Mičák.
      

Na programe je i súťaž v krájaní cibule, ale aj v jedení chleba s bravčovou masťou a cibuľou. Odmena čakala návštevníka v maske a toho, kto uhádne, koľko vážilo prasa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies