Štefánik: V Nijmegene chcem hrávať, štýl by mi mal vyhovovať

NETKY.SK • 3 September 2013, 11:39 • 2 min
Štefánik: V Nijmegene chcem hrávať, štýl by mi mal vyhovovať

SENEC - Člen slovenskej futbalovej reprezentácie a "čerstvo" aj kádra holandského tímu NEC Nijmegen Samuel Štefánik si môže v prípade štartu v piatkovom zápase na pôde Bosny a Hercegoviny v rámci európskej časti kvalifikácie o postup na záverečný turnaj majstrovstiev sveta 2014 do Brazílie pripísať na svoje konto druhé vystúpenie v najcennejšom drese.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný ofenzívny stredopoliar (nar. 16. 11. 1991), ktorý debutoval v reprezentácii SR v augustovom medzištátnom prípravnom stretnutí s Rumunskom, uzavrel prestup z AS Trenčín do holandského klubu deň pred zrazom národného tímu.

"Po sobotňajšom ligovom zápase s Ružomberkom mi generálny manažér AS Rybníček povedal, že jestvuje možnosť prestúpiť do Holandska. V nedeľu napoludnie sme boli v Nijmegene, transfer sa zrealizoval rýchlo," povedal novinárom na zraze pri Slnečných jazerách Štefánik. "Po kvalifikačných zápasoch proti Bosne odletím hneď do nového pôsobiska. Zmluva znie na tri roky plus opcia. Nijmegen sa momentálne nenachádza v tabuľke na lichotivom mieste, ale posilnil sa tromi hráčmi a má ambície pohybovať sa na vyšších priečkach," uviedol Štefánik a na margo ambícií dodal: "Chcel by som si vybudovať stabilné miesto v základnej zostave a udržiavať si dobrú formu. Trenčín sa snaží hrať podobne ako holandské kluby, štýl by mi preto mal vyhovovať." 

Štefánik dúfa, že v piatkovom zápase s Bosnou a Hercegovinou bude mať možnosť ukázať na štadióne v Zenici svoje kvality. "Verím, že budem hrať, no rozhodnutie je na trénerovi. Ak dostanem príležitosť, budem sa snažiť pomôcť tímu," povedal rodák z Bánoviec nad Be



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona