Štefánik si v Izraeli praje dobrý výkon, víťazstvo by bolo bonusom

NETKY.SK • 3 Marec 2014, 11:51 • 2 min
Štefánik si v Izraeli praje dobrý výkon, víťazstvo by bolo bonusom

BRATISLAVA - Podľa Samuela Štefánika bude kľúčové, aby slovenská futbalová reprezentácia pristúpila do stredajšieho prípravného zápasu v Izraeli s plnou vážnosťou. V kútiku duše si stredopoliar holandského NEC Nijmegen želá, aby Slováci odštartovali rok víťazstvom, ešte dôležitejší ako výsledok však bude predvedený výkon.

slovakia

left justify in out

"Izraelský tím je pre mňa neznáma. Viem, že v domácej lige hrajú dva veľmi kvalitné kluby, ale to je asi všetko. Mohol by to byť dobrý zápas, v ktorom sa chceme prezentovať dobrou hrou. Ak by sa nám podarilo zvíťaziť, bola by to čerešnička na torte," povedal Štefánik, ktorý sa po letnom prestupe z AS Trenčín už naplno aklimatizoval v "krajine tulipánov".
      

Jeho klub strieda lepšie výsledky s horšími a momentálne mu patrí predposledná 17. priečka v tabuľke, pričom na záchranu stráca tri body. "Hráme ako na hojdačke, raz predvedieme dobrý výkon a potom zasa nehráme dobre. Boj o záchranu bude ťažký, ale v spodnej časti tabuľky je to vyrovnané. Rozhodne máme mužstvo, v ktorého silách je zachrániť sa v najvyššej súťaži," myslí si Štefánik, ktorý debutoval v najcennejšom drese v augustovom prípravnom zápase v Rumunsku (1:1) ako striedajúci hráč. Vinou jesenného zranenia ďalšiu čiarku na medzištátnej úrovni nepridal, proti Izraelu by však 22-ročný stredopoliar mohol nastúpiť premiérovo v základnej jedenástke národného tímu.
      

V krátkosti sa Štefánik počas rozhovoru na nedeľňajšom zraze v Senci pristavil pri menách súperov v kvalifkácii EURO 2016, ktorých Slováci spoznali pred týždňom na žrebe v Nice. "Španielsko a Ukrajina sú tímy s veľkým menom, papierovo veľmi silní súperi. Bielorusi vedia byť nepríjemní a takisto aj Macedónsko a Luxembursko, ale rozhodne sa na ihrisku. Myslím si, že bude záležať od aktuálnej formy a prístupu," dodal Štefánik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona