Štefánik odchádza z Trenčína, na 4 roky sa upísal Nijmegenu

NETKY.SK • 2 September 2013, 15:54 • 2 min
Štefánik odchádza z Trenčína, na 4 roky sa upísal Nijmegenu

TRENČÍN - Slovenský futbalový stredopoliar Samuel Štefánik odchádza z corgoňligového klubu AS Trenčín do holandského klubu NEC Nijmegen. S účastníkom najvyššej holandskej súťaže podpísal štvorročný kontrakt.

slovakia

left justify in out

"Je to pre mňa nová výzva. Som šťastný, že to vyšlo. Ďakujem klubu. Vyrastal som tu celý život a všetko, čo viem, ma naučili v AS," vyjadril sa Štefánik na oficiálnom profile AS Trenčín na sociálnej sieti Facebook. Nijmegen sa v prebiehajúcej sezóne nachádza na poslednej osemnástej priečke v tabuľke holandskej ligy, keď v piatich kolách získal len dva body za dve remízy.

Dvadsaťjedenročný stredopoliar vyrastal pod hradom Matúša Čáka a v profesionálnej futbalovej kariére zatiaľ pôsobil len v Trenčíne. Slovensko reprezentoval v mládežníckych výberoch do 18, 19 a 21 rokov, jeden štart si pripísal aj v reprezentačnom A mužstve pod vedením Jána Kozáka v augustovom prípravnom strenutí v Rumunsku (1:1). V úvode aktuálnej sezóne strelil v drese Trenčína v ôsmich kolách štyri góly.

Do Holandska odišiel z AS v lete aj Stanislav Lobotka, ktorý je súčasťou majstrovského kádra Ajaxu Amsterdam. Pre nedávnom opustil mužstvo aj sedemgólový kanonier Fanendo Adi a podpísal štvorročnú zmluvu s dánskym majstrom FC Kodaň. Vypätá situácia v AS Trenčín vyvrcholila odvolaním trénera Ľuboša Nosického pred víkendovým 8. kolom Corgoň ligy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona