Štefánek vedie Úrad Rady Európy v Bosne a Hercegovine

NETKY.SK • 16 Január 2017, 13:42 • 2 min
Štefánek vedie Úrad Rady Európy v Bosne a Hercegovine

BRATISLAVA - Slovenský diplomat Drahoslav Štefánek sa dnes ujal funkcie vedúceho Úradu Rady Európy v Bosne a Hercegovine.

slovakia

left justify in out

Jeho úlohou bude viesť pokračovanie implementácie Akčného programu Rady Európy pre Bosnu a Hercegovinu, ako aj poskytovať odbornú pomoc a podporu orgánom a inštitúciám najmä v oblastiach posilňovania kapacít v súdnictve pri aplikácii európskych ľudsko-právnych štandardov na národnej úrovni, posilnenia inštitúcie ombudsmana v boji proti diskriminácii práv príslušníkov národnostných menšín, za zvýšenie ochrany práv zadržiavaných a väznených osôb, ako aj za posilnenie súdnej expertízy pri uplatňovaní slobody prejavu a médií v juhovýchodnej Európe. Informoval o tom tlačový odbor ministerstva zahraničných vecí.

 

"Vymenovanie skúseného slovenského multilaterálneho diplomata a medzinárodného právnika do tejto funkcie je potvrdením kvalít slovenskej diplomacie, ale súčasne aj vyjadrením očakávaní, že slovenský diplomat v službách tejto významnej celoeurópskej organizácie prispeje k posilneniu ochrany ľudských práv v krajine, ale aj k celkovej modernizácii a pokroku Bosny a Hercegoviny na jej ceste do EÚ," dodal rezort.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies