Štefanec vyzve EK na preskúmanie vládneho návrhu k prípadu Váhostav-SK

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 13:31 • 2 min
Štefanec vyzve EK na preskúmanie vládneho návrhu k prípadu Váhostav-SK

BRUSEL - Slovenský europoslanec Ivan Štefanec (nezávislý) má na dnes dohodnutú návštevu eurokomisárky pre hospodársku súťaž Margrethe Vestagerovej.

slovakia

left justify in out

Chce ju poprosiť, aby Európska komisia (EK) preskúmala, či návrh zákona o reštrukturalizácii vlády Roberta Fica (Smer-SD) je v súlade s legislatívou EÚ o poskytovaní štátnej pomoci.
     

Riešenie, ktoré v stredu (15.4.) oznámil premiér Fico, možno podľa Štefanca vnímať ako pomoc pre kamarátov tejto strany. Nepomáha však tým, ktorí to potrebujú, a to malým živnostníkom a podnikateľom, ktorí v kauze Váhostav-SK ťahajú za kratší koniec.
     

"Chcem sa ešte dnes obrátiť na EK a stretnúť sa s komisárkou pre hospodársku súťaž. Mám dôvodné podozrenie, že riešenie, ktoré presadzuje Smer-SD v parlamente, zasahuje do oblasti hospodárskej súťaže a súvisí s nepovolenou štátnou pomocou," uviedol pre TASR Štefanec.
     

Podľa neho je absurdné, že ľudia sa majú skladať z verejných financií na zlé hospodárenie jednej firmy, ktorá predtým dostala zákazky z verejných zdrojov. V prípade tejto kauzy bude podľa europoslanca víťazom iba jedna firma, ktorá takýmto spôsobom dostane nepovolenú štátnu pomoc.
     

Štefanec pripomenul, že keď ide o daňové úľavy a veľké investičné stimuly, takéto prípady musí povinne preverovať exekutíva EÚ. Komisia je povinná sa podobnými podnetmi zaoberať a zaujať k nim stanovisko. To môže trvať aj niekoľko týždňov, experti komisie budú musieť najskôr preštudovať znenie zákona, až bude oficiálne zverejnený v Úradnom vestníku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies