Štefanec vyštartoval na ďalšiu cyklotúru, po Slovensku rozmiestni stojany

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 11:16 • 2 min
Štefanec vyštartoval na ďalšiu cyklotúru, po Slovensku rozmiestni stojany

BRATISLAVA - Poslanec Európskeho parlamentu Ivan Štefanec (KDH) dnes po roku vyráža na ďalšiu cyklotúru. Kým vlani zvolil cestu do Bruselu, toto leto chce jazdiť po Slovensku a rozmiestňovať stojany na bicykle.

slovakia

left justify in out

V priebehu júla a augusta by ich chcel rozdať päť. Dnes vyštartoval spred svojej poslaneckej kancelárie v Bratislave.

"Zistil som, že pre rozvoj cyklodopravy chýbajú ľuďom bežné veci, ktoré sú vo svete úplne normálne. Aby si mali kam odložiť bicykel, aby si ho mali kde požičať, aby jednoducho boli podmienky na rozvoj cyklodopravy," vysvetlil na dnešnom brífingu Štefanec.

 

Dnes chce na Slovensku inštalovať tri cyklostojany, a to dva v Bratislave a jeden v Kozárovciach. Neskôr pôjde aj do Košíc a Považskej Bystrice. "Podľa odozvy občanov budem pokračovať s ďalšími," avizoval.

 

Tradícii cyklotúr chce Štefanec ostať verný každoročne, aby aj takýmto spôsobom spropagoval tento šport. "Budeme propagovať myšlienky bežné v Európe. Chceme k nám priniesť viac európskych peňazí na rozvoj cykloturistiky v podobe budovania cyklotrás aj v mestách, kde je nebezpečné jazdiť po uliciach," dodal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona