Štefanec vyjadril podporu pre kooperáciu krajín V4 v oblasti digitálnej ekonomiky

NETKY.SK • 9 November 2015, 15:35 • 2 min
Štefanec vyjadril podporu pre kooperáciu krajín V4 v oblasti digitálnej ekonomiky

BRUSEL - Digitalizácia je pre Európu kľúčová a potrebná a je dobré, že krajiny Vyšehradskej štvorky (V4) v tomto smere úzko spolupracujú. Uviedol dnes slovenský poslanec Európskeho parlamentu (EP) Ivan Štefanec (KDH) na pôde Stáleho zastúpenia Českej republiky pri EÚ počas konferencie V4 Digital Day.

slovakia

left justify in out

Podujatie sa konalo pri príležitosti prebiehajúceho českého predsedníctva vo V4 a jeho cieľom bolo prezentovať úspešné spoločnosti z krajín V4 v oblasti digitálnych technológií a prispieť k celoeurópskej debate zameranej na vytváranie jednotného digitálneho trhu. Štefanec, ktorý na podujatí predstavil podporu europarlamentu pre túto politiku, v rozhovore pre TASR pripomenul, že spolupráca medzi krajinami V4 sa v tejto oblasti začala dobre rozbiehať. Spresnil, že v októbri bolo podpísané prvé memorandum o spolupráci medzi krajinami V4 v oblasti zakladania start-upov. "V EÚ potrebujeme hovoriť o nových pracovných príležitostiach, o nových zdrojoch rastu. Digitalizácia je samotná zdrojom rastu, ale je tu aj druhý rozmer, že pomáha zjednodušovať život tradičným podnikateľom a novým podnikateľom," skonštatoval.

 

Pripomenul, že účastníci dnešnej konferencie hovorili o zakladaní nových podnikov, čo je legislatíva, ktorú EP už celý rok prerokováva a pretláča do popredia. Aj v podobe iniciatívy zakladania nových firiem za jedno euro cez internet a s možnosťou podnikania v celej EÚ. "Hovorili sme tiež o možnosti financovania nových podnikov cez kapitálovú úniu a odstraňovaní bariér na spoločnom európskom trhu, ktoré tu ešte stále sú," uviedol Štefanec. Spresnil, že občania EÚ môžu voľne chodiť po celej únii vďaka schengenskému priestoru, ale voľný pohyb dát ešte stále nemáme, v tomto smere existuje ešte veľa obmedzení. "Potrebujeme to vyriešiť, aby sme podporili nové myšlienky, ich uplatňovanie v praxi a predovšetkým nové pracovné miesta," uviedol Štefanec v závere.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies