Štefanec: Slovenské predsedníctvo má chrániť poctivých vlastníkov zbraní

NETKY.SK • 29 November 2016, 17:07 • 2 min
Štefanec: Slovenské predsedníctvo má chrániť poctivých vlastníkov zbraní

BRATISLAVA - Výbor Európskeho parlamentu pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľa dnes opätovne rokoval o novele Smernice o zbraniach a strelive. Jej dopady môžu poškodiť legálnych vlastníkov strelných zbraní a športových strelcov. Ako jediný slovenský europoslanec na ňom vystúpil Ivan Štefanec (KDH. EĽS).

slovakia

left justify in out

Vo vystúpení zopakoval svoj postoj, že Európska únia nemôže prijať také rozhodnutie, ktoré zasahuje do vlastníckych práv a vyjadril obavy, že znenie novely, ktoré navrhuje Komisia môže viac poškodiť poctivých vlastníkov zbraní, ako zločincov a teroristov.

 

"V snahe odpovedať na bezpečnostné hrozby navrhla Európska komisia úpravu, ktorá nezníži počet nelegálnych zbraní v obehu, ale poškodí tých, ktorí ich nadobudli, vlastnia a používajú v súlade so zákonmi. Na našom výbore sa nám podarilo dosiahnuť, že Smernica už nežiada konfiškáciu vlastnených zbraní a práva vlastníkov tak zostanú zachované. Vyzývam Európsku komisiu, aj zástupcov slovenského predsedníctva v rade Európskej únie, aby vzali do úvahy názory odbornej verejnosti a vypustili z návrhu smernice aj ďalšie nezmyselné ustanovenia. Ak chceme znížiť počet ozbrojených útokov musíme sa sústrediť hlavne na boj proti čiernemu trhu, proti ilegálnym úpravám zbraní a prinútiť členské štáty, aby viac kontrolovali predaj vyradených armádnych zbraní do tretích krajín," uviedol Štefanec.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies