Štefanec ocenil postoj EPP, ktorá stojí za slobodou a demokraciou na Slovensku

NETKY.SK • 3 Marec 2018, 16:55 • 2 min
Štefanec ocenil postoj EPP, ktorá stojí za slobodou a demokraciou na Slovensku

BRUSEL - Európska ľudová strana (EPP), najväčšia politická rodina v Európe a najsilnejšia politická skupina v Európskom parlamente, vydala v sobotu vyjadrenie k situácii na Slovensku po dvojnásobnej vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

slovakia

left justify in out

O stanovisku európskych ľudovcov TASR exkluzívne informoval europoslanec Ivan Štefanec. Podľa jeho slov dvojnásobná vražda Kuciaka a Kušnírovej "je šokom pre nás všetkých v Európe"Pripomenul, že Európska ľudová strana venuje zvýšenú pozornosť situácii na Slovensku, a to aj vo svetle masových verejných zhromaždení, ktoré sa v piatok konali v mestách po celom Slovensku a vo viacerých európskych a svetových metropolách.

 

"Sme s ľuďmi, ktorí vyjadrujú obavy o spravodlivosť a slobodu tlače na Slovensku. Európska únia je naším spoločným miestom, kde zdieľame naše hodnoty. Pozdravujem všetkých ľudí na Slovensku, ktorí stoja za slobodou prejavu dnes a pri každej príležitosti. Boj za spravodlivosť pre ľudí a slobodu tlače je náš spoločný. Môžete sa spoľahnúť na našu podporu," vyhlásil predseda skupiny EPP v Európskom parlamente Manfred Weber.

 

Toto stanovisko bude zverejnené aj na oficiálnej internetovej stránke európskych ľudovcov. Štefanec, ktorý je vedúcim šesťčlennej slovenskej delegácie EPP v europarlamente, v tejto súvislosti ocenil podporu rodiny ľudovcov "pri všetkých našich aktivitách v Európskom parlamente, ako je vyslanie osobitnej monitorovacej misie na Slovensko, agenda podozrivých daňových prípadov v novom výbore TAXE3 alebo osobitná diskusia o našej situácii v pléne europarlamentu". "Cítime, že nie sme sami. Spravodlivosť a všetky demokratické pravidlá musia v našej krajine fungovať," uviedol Štefanec.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona