Štefanec navrhne za predsedu poslaneckého klubu SDKÚ Mikuša

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 10:03 • 2 min
Štefanec navrhne za predsedu poslaneckého klubu SDKÚ Mikuša

BRATISLAVA - Opozičná SDKÚ-DS by mala otázku nového predsedu poslaneckého klubu vyriešiť na budúci týždeň. Tento post nie je riadne obsadený od odchodu Lucie Žitňanskej na konci minulého roka. Od vtedy ho dočasne zastáva Ivan Štefanec. Ten dnes pre TASR potvrdil, že do funkcie navrhne Jozefa Mikuša, ktorý už pozíciu šéfa klubu v minulosti vykonával.

slovakia

left justify in out

"Jozef Mikuš je najhorúcejším kandidátom. Ja sám ho navrhnem," deklaroval Štefanec. Podľa Mikuša sa o tejto téme v SDKÚ-DS hovorilo aj v minulosti. "Dlhší čas som Ivanovi Štefancovi vypomáhal, ak príde k tomuto na klube, rád pomôžem," avizoval.

 

Štefanec zároveň potvrdil, že sa v SDKÚ-DS plánuje aj mimoriadny kongres, a to po novembrových komunálnych voľbách. Tam by sa mali riešiť aj personálne otázky. Po stredajšom (28.5.) prezídiu však líder SDKÚ-DS Pavol Frešo a podpredseda strany Martin Fedor tvrdili, že sa o mimoriadnom kongrese nehovorilo.

 

Zásadnými zmenami v strane podmienil svoje zotrvanie na podpredsedníckej stoličke práve Martin Fedor. "Zmeny majú byť také, aby umožňovali tejto strane byť funkčnou alternatívou voči vláde jednej strany. Aby to bola vecná a racionálna politika. Strana potrebuje nové tváre, novú agendu a nový reštart," vysvetlil svoje požiadavky. Čo presne mu v súčasnosti prekáža, povedať nechcel.

 

Predseda strany Pavol Frešo, ktorý čelí otvorenej kritike pre spôsob, akým subjekt vedie, vyhlásil, že eurovoľbami získala SDKÚ-DS nový impulz. "Teraz sú našou hlavnou prioritou komunálne voľby a parlamentné voľby v roku 2016," avizoval. Na margo výčitiek voči jeho osobe povedal, že vedenie teraz drží spolu. "To nie je o tom, či ja prídem o miesto vo vedení strany. To je o tom, či SDKÚ-DS dokáže napĺňať svoje hodnoty a chcem, aby našli odozvu vo verejnosti. Eurovoľby aj krajské voľby ukázali, že sme schopní získavať podporu verejnosti," upozornil.

 

Fedor, ktorý pred časom tvrdil, že by vo vedení SDKÚ-DS opäť rád videl Ivana Mikloša, dnes hovorí, že nechce zabávať občanov vnútrostraníckymi diskusiami. "Pri Miklošovi som hovoril, že je čas opýtať sa ho, či by sa nevrátil do vedenia. Áno, myslím si, že takýchto ľudí, akých mala SDKÚ-DS vo svojom štíte niekoľko rokov a mali autoritu, nemáme až tak veľa, aby sme mohli riskovať, že sa vytratia z povedomia našich voličov. Takýchto ľudí je určite viac a Ivan Mikloš patrí medzi nich," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies