Štefanec na Vianoce výnimočne varí, recept má od babky

NETKY.SK • 24 December 2014, 12:56 • 2 min
Štefanec na Vianoce výnimočne varí, recept má od babky

BRATISLAVA - Europoslanec Ivan Štefanec na Vianoce výnimočne doma varí a k vareniu kapustnice ani nikoho nepustí. Ako povedal pre agentúru SITA, recept má od babky a prísne ho dodržiava.

slovakia

left justify in out

Kapustnicu varí šesť hodín. „Kapustnice navarím toľko, že si ju užívame ešte zopár dní a čím je staršia, tým je lepšia,“ povedal s tým, že Vianoce sú pre neho najkrajším sviatkom v roku a narodenie Ježiša slávi vždy doma v rodine. „Som šťastný, že napriek častému cestovaniu sa mi doteraz vždy podarilo vychutnať si Vianoce doma,“ uviedol.


Na Štedrý deň Štefanec dodržiava pôst. Na večeru je u nich po modlitbe oblátka, kapustnica a ryba so šalátom. Po vzájomnom obdarovaní sa tradične ide na polnočnú svätú omšu. „V ďalších dňoch sa stretávame v širšej rodine s rodičmi, súrodencami, švagrovcami a s ich rodinami. Narodenie Pána je pre mňa vždy dobrou príležitosťou zhodnotiť celý rok a obzrieť sa, čo som urobil a čo mohol urobiť lepšie, ale aj posilniť sa s najbližšími tak, aby sme mohli ľuďom čo najlepšie pomôcť,“ povedal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies