Štefanec: Európska komisia sa zaoberá mojím podnetom vo veci Váhostavu

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 18:11 • 2 min
Štefanec: Európska komisia sa zaoberá mojím podnetom vo veci Váhostavu

BRUSEL/BRATISLAVA - Slovenský poslanec Európskeho parlamentu (EP) Ivan Štefanec (nezávislý/Európska ľudová strana) dnes pre TASR uviedol, že Európska komisia potvrdila, že sa začala zaoberať jeho podnetom v kauze Váhostav, ktorý exekutíve EÚ predložil 16. apríla.

slovakia

left justify in out

Štefanec z plenárneho zasadnutia europarlamentu v Štrasburgu pripomenul, že v polovici apríla vyzval eurokomisárku pre hospodársku súťaž Margrethe Vestagerovú na preskúmanie o možnom nezákonnom poskytnutí štátnej pomoci, ktorú vláda Slovenskej republiky plánuje v prospech spoločnosti Váhostav. 
     

 "Reštrukturalizácia Váhostavu vzbudzuje podozrenia nielen na Slovensku, ale aj v európskych inštitúciách. Ak chceme byť dôveryhodnými partnermi, nemôže naša vláda akoukoľvek formou preferovať jednu spoločnosť pred inými, najmä ak ide o firmu s nejasnou vlastníckou štruktúrou," upozornil Štefanec.
      

Europoslanec spresnil, že ako člen Výboru EP pre vnútorný trh si uvedomuje, aké následky môže mať deformovanie voľnej súťaže štátnymi zásahmi. Upozornil, že investori, ktorí uvažujú o príchode na Slovensko, môžu byť zneistení a v konečnom dôsledku tým utrpí naša zamestnanosť a hospodársky rast.
      

"Preto som komisárke Vestagerovej zaslal na posúdenie plné znenie novely obchodného zákonníka,“ uviedol Štefanec. 
      

Prijatie svojho podnetu Európskou komisiou považuje za dôkaz nekompetencie vlády Roberta Fica. 
      

"Strana Smer-SD nezvládla čerpanie eurofondov, vystavuje Slovensko hrozbe medzinárodných arbitráží a teraz nám hrozia aj sankcie za nedovolenú štátnu pomoc spriatelenej firme. Zo skúseností vieme, že Robert Fico od svojho konania ustúpi len pod tlakom občanov alebo európskych inštitúcií. Dúfam, že si rýchlo uvedomí možné následky svojho konania a po konzultáciách so živnostníkmi a ďalšími veriteľmi nájde iné riešenie problému Váhostavu," povedal v závere slovenský europoslanec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies