Štefanec: Europarlament podporuje iniciatívy na zlepšenie rodinného podnikania

NETKY.SK • 10 September 2015, 11:45 • 2 min
Štefanec: Europarlament podporuje iniciatívy na zlepšenie rodinného podnikania

ŠTRASBURG - Poslanci Európskeho parlamentu (EP) dnes v Štrasburgu hlasujú za dôraznejšiu podporu v oblasti sociálneho podnikania a sociálnych inovácií v boji proti nezamestnanosti. Europoslanec Ivan Štefanec v tejto súvislosti upriamil pozornosť na dôležitosť rodinného podnikania v EÚ aj na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Štefanec v rozhovore pre TASR pripomenul, že skupina Európskej ľudovej strany v EP, do ktorej patrí aj on, iniciovala výzvu pre Európsku komisiu, aby pravidelne predkladala správy o rodinnom podnikaní, aby zriadila osobitnú skupinu, ktorá bude vyhodnocovať stav rodinného podnikania a zlepšila všeobecné podmienky na tento druh podnikania v celej EÚ.

 

"V Európskej únii až 60 percent pracovných miest v súkromnom podnikaní tvoria rodinné podniky, predovšetkým malé a stredné podniky, ktoré zamestnávajú najväčšie množstvo ľudí v súkromnom sektore," opísal situáciu Štefanec.

 

Dodal, že na úrovni celej EÚ, ale aj čisto z hľadiska Slovenska, je dôležité, aby sme vytvárali pozitívne prostredie pre rast rodinných podnikov a hlavne, aby sa zlepšovala miera informovanosti z hľadiska možností, ktoré z toho vyplývajú pre zamestnávanie mladých ľudí a žien.

 

Štefanec upozornil, že rodinné podniky nemajú na Slovensku až takú veľkú tradíciu. Aj preto je otázka lepšej informovanosti kľúčová pre rozvoj tohto typu podnikania, lebo napríklad s tým priamo súvisia aj otázky daňových predpisov, účtovníctva alebo dedičského konania.

 

"Som presvedčený, že práve preto, že na Slovensku nie je táto tradícia a ani priaznivé prostredie, táto oblasť podnikania má veľkú perspektívu na rozvoj. Vytvára stabilné pracovné miesta a aj vychováva ďalšiu generáciu pre podnikanie, čo je v našej krajine kľúčové pre hospodársky rast," skonštatoval Štefanec.

 

Podľa jeho slov by na pôde EP nemal nastať problém s politickou podporou pre túto iniciatívu, lebo rodinné podnikanie je v prospech podpory zamestnanosti a pokrýva široké sociálne aspekty.

 

"Európa je postavená na tradičných hodnotách, kde patrí aj rodina a súdržnosť," uviedol v závere Štefanec.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies