Štefanec: EÚ by mala čo najskôr vytvoriť spoločný digitálny trh

NETKY.SK • 4 August 2016, 13:57 • 2 min
Štefanec: EÚ by mala čo najskôr vytvoriť spoločný digitálny trh

BRATISLAVA – Európska únia by mala podľa europoslanca Ivana Štefanca (KDH) vytvoriť čo najskôr spoločný digitálny trh.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes v rozhovore pre agentúru SITA, digitálny trh v USA je v porovnaní s európskym neporovnateľne rozvinutejší, pretože nemusí riešiť národnú fragmentáciu, s ktorou sa ešte stále stretávame v EÚ. “Vytvorenie spoločného európskeho digitálneho trhu je jediná správna cesta, ako posunúť túto tému. Po odstránení roamingu je preto čo najskôr potrebné odstrániť geoblokovanie a zlepšiť podmienky nielen pre voľný pohyb informácií, ale aj pre elektronické obchodovanie,” zdôraznil europoslanec.

 

Najnovšie digitálne trendy menia aj pre Slovensko veľmi dôležitý automobilový priemysel. Ten prechádza zásadnou zmenou prieniku digitálnych technológií, až po ovládanie áut bez vodiča. “Bolo by skvelé, aby sme tento trend zachytili na Slovensku a pripravili priestor pre startupy v oblasti dodávok pre automobilový priemysel,” konštatoval Štefanec pričom pripomenul, že na internete je denne viac ako tri miliardy ľudí a na sociálnych sieťach viac ako miliarda. “Najviac nových firiem vzniká v oblasti rozvoja sociálnych sietí, umelej inteligencie a 3D technológií,” dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies