Štefanec: Ak by som musel byť v zahraničí, využil by som možnosť voliť

NETKY.SK • 12 Január 2016, 15:42 • 2 min
Štefanec: Ak by som musel byť v zahraničí, využil by som možnosť voliť

BRATISLAVA - Poslanec Európskeho parlamentu Ivan Štefanec (KDH, EĽS) vyzýva všetkých občanov SR, ktorí sa budú v čase konania parlamentných volieb zdržiavať v zahraničí, aby využili svoje volebné právo.

slovakia

left justify in out

Registrácia na voľby zo zahraničia je možná už len do piatka 15. januára.

 

"Každý dospelý občan má právo rozhodovať o ďalšom smerovaní Slovenska. Aj tým, ktorí sa dlhodobo zdržiavajú v zahraničí by malo záležať na tom, ako budú žiť jeho príbuzní, priatelia a ako bude vyzerať krajina, keď sa do nej raz vráti."

 

Podľa Štefanca sú najvýznamnejšími dôvodmi, prečo Slováci odchádzajú do zahraničia nedostatok pracovných miest, zlé podnikateľské prostredie a hľadanie kvalitnejšieho vzdelania. "V súčasnosti pracuje v zahraničí, podľa odhadov, viac ako 130 000 Slovákov. Ich skutoční počet, spolu s tými, ktorí študujú, bude ešte oveľa vyšší. Verím, že väčšina z nich by radšej pracovala, žila, či študovala doma. Účasť na voľbách je najlepší spôsob, ako prispieť k zlepšeniu situácie na Slovensku."

 

Slovenský europoslanec upozorňuje na možnosť zaslať žiadosť o vykonanie volieb zo zahraničia elektronicky. "Som rád, že iniciatíva slovensko.digital vytvorila aplikáciu, ktorá umožní pohodlné odoslanie žiadosti emailom. Ak by som sa v čase volieb nachádzal v zahraničí, určite by som ju využil."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies