Štefanca na kongrese ľudovcov v Madride zvolili za podpredsedu SME Europe

NETKY.SK • 22 Október 2015, 06:37 • 2 min
Štefanca na kongrese ľudovcov v Madride zvolili za podpredsedu SME Europe

BRUSE /MADRID - Poslanca Európskeho parlamentu Ivana Štefanca (KDHplus) dnes na kongrese Európskej ľudovej strany (EĽS) v Madride zvolili za podpredsedu Európskeho združenia pre malé a stredné podnikanie (SME Europe).

slovakia

left justify in out

Slovenský europoslanec pre TASR uviedol, že SME Europe je významnou súčasťou najsilnejšieho politického zoskupenia v Európskom parlamente - Európskej ľudovej strany. Cieľom tohto združenia je presadzovať záujmy malých a stredných podnikateľov (MSP), podporovať ich rast a generovať návrhy na zlepšenie podnikateľského prostredia.

 

Štefanec zdôraznil, že malé a stredné podniky predstavujú chrbtovú kosť európskej ekonomiky a vytvárajú viac ako dve tretiny pracovných miest. Okrem hospodárskeho prínosu zohrávajú v spoločnosti aj významnú stabilizačnú úlohu.

 

"Malému a strednému podnikaniu sa venujem už od svojho vstupu do politiky v roku 2006. V slovenskom parlamente som predložil viacero legislatívnych návrhov, ktoré mali za cieľ zlepšiť ich postavenie. V tejto činnosti pokračujem aj na pôde Európskeho parlamentu. Som rád, že z mojej novej pozície budem môcť malým a stredným podnikom pomáhať ešte efektívnejšie," uviedol Štefanec.

 

Podľa jeho slov EÚ v tejto oblasti čakajú veľké výzvy a príležitosti, akými sú dokončenie jednotného trhu v oblasti služieb, vybudovanie spoločného digitálneho trhu a ďalšie odbúravanie administratívnych prekážok, aby sa podnikanie stalo skutočne voľné a celoeurópske.

 

"Dôležitú úlohu v rozvoji podnikania zohráva aj zmluva TTIP, kde sa nám už teraz darí presadzovať klauzuly, ktoré otvoria pre európske malé a stredné podniky americký trh," povedal Štefanec na záver.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies