Štefan Svitko musel preteky v Maroku ukončiť už predčasne

NETKY.SK • 10 Apríl 2019, 12:09 • 2 min
Štefan Svitko musel preteky v Maroku ukončiť už predčasne

MERZOUGA - Slovák Štefan Svitko musel bohužiaľ nútene odstúpiť z pretekov rally v Maroku na severe Afriky. Na podujatí si privodil zranenie, kvôli ktorému bude musieť teraz dlhšie obdobie absentovať.

slovakia

left justify in out

"Absolvoval som iba tri etapy. Práve v tej tretej som mal smolu. Narazil som v púšti na kameň a dopadol na ďalší tak nešťastne, že si to odniesla moja ľavá ruka. Pád bol veľmi nepríjemný. Dlaň mám zlomenú na dvoch miestach," prezradil slovenský pretekár.

 


Fraktúra si nevyžiadala operačný zákrok. "Našťastie to nebolo potrebné, ale aj tak ortieľ lekára znie šesť týždňov bez motorky, čo mi dosť narúša prípravu. Mám zlomenú záprstnú kostičku, ktorá sa musí zrásť," doplnil Svitko.

 


Napriek tomu, že ho zranenie limituje, nezaháľa a snaží sa iným spôsobom spestriť si prípravu na budúcoročnú edíciu Rely Dakar. "Na motorku momentálne nemôžem ani pomyslieť. Ľavou rukou stláčam spojku, ale zatiaľ ňou nemôžem ani len hýbať. Mám ju v sadrovom obväze. Verím, že na vyliečenie budú stačiť aj tri týždne.  Nejazdiť mesiac a pol je pre mňa priveľký luxus, ktorý si nemôžem dovoliť," skonštatoval na záver.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies