Štefan Rosina počas víkendu na FIA GT Series ukončí kariéru

NETKY.SK • 14 August 2013, 11:52 • 2 min
Štefan Rosina počas víkendu na FIA GT Series ukončí kariéru

BRATISLAVA - Pohľady motoristickej verejnosti sa počas nadchádzajúceho víkendu na okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni budú upierať aj na Štefana Rosinu. Najúspešnejší slovenský okruhový pretekár má totiž pred sebou posledné domáce preteky v medzinárodnom seriáli FIA GT Series. Po nich sa s kariérou profesionálneho pretekára rozlúči.

slovakia

left justify in out

Štefan Rosina sa predstaví s tímom Reiter Engineering a na trati sa za volantom Lamborghini Gallardo LP560-4 vystrieda s tímovým kolegom Petrom Koxom z Holandska. "Na preteky FIA GT Series sa veľmi teším. Bude to na domácej pôde a verím, že ma príde povzbudiť množstvo fanúšikov. Zíde sa tam skvelá medzinárodná konkurencia. Dúfam len, že sa nám defekty z predošlých rokov vyhnú," uviedol slovenský jazdec.

Úspešný slovenský pretekár má čerstvo za sebou vytrvalostné preteky slovenského okruhového šampionátu na českom okruhu v Moste, ale aj tréningové jazdy na rakúskom Red Bull Ringu: "Minulý víkend ma pozval Rudo Machánek na preteky do Mostu, aby som mu pomohol s nastavením jeho Mercedesu SLS AMG GT3. Urobili sme to úspešne, nakoľko Rudo jazdil v nedeľňajších šprintových pretekoch dobré časy. Vo vytrvalostných pretekoch sa nám pokazila elektrická skriňa, pre ktorú sme nedokončili, aj keď sme to mali skvele rozbehnuté na niektorú trofej. Pred pár dňami som zase absolvoval s tímom Reiter na okruhu Red Bull Ring tréningové jazdy, kde som bol v pozícii lektora."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona