Štefan Minárik končí na Najvyššom súde SR

NETKY.SK • 22 Január 2016, 14:52 • 2 min
Štefan Minárik končí na Najvyššom súde SR

BRATISLAVA - Bývalý sudca Štefan Minárik skončí v júni svoje pôsobenie ako generálny štátny radca na Najvyššom súde (NS) SR. Ešte vlani sa s ním na tom dohodla jeho predsedníčka Daniela Švecová. Najvyšší súd to dnes oznámil vo verejnom stanovisku pre organizáciu Via Iuris.

slovakia

left justify in out

Švecová chcela podľa stanoviska NS SR situáciu s Minárikom vyriešiť už v lete minulého roka. "Po preskúmaní jeho služobnej zmluvy, ktorú mu podpísal predchádzajúci predseda NS SR JUDr. Štefan Harabin, však dospela k záveru, že jej jednostranné vypovedanie by mohlo poškodiť NS SR možnými súdnymi žalobami," píše sa v liste.

 

Najvyšší súd zároveň pripomenul, že Minárik navyše musí odovzdať agendu, čo trvá určitý čas. "Riadne si pritom plní všetky pracovné povinnosti, teda aj to je dôvod, prečo na Najvyššom súde SR stále pracuje," konštatuje v stanovisku.

 

Minárikovo pôsobenie na NS SR kritizovala organizácia Via Iuris. Za predchádzajúceho režimu mal podľa denníka N ako sudca posielať ľudí do väzenia vo vykonštruovaných procesoch. "Túto otázku vnímame ako hlboko etickú a myslíme si, že človek s takouto osobnou históriou by nemal mať v demokratickom, právnom štáte na Najvyššom súde SR miesto," povedal Milan Šagát, výkonný riaditeľ Via Iuris.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies