Štefan Margita vystúpi s programom venovaným zosnulej Hane Zagorovej

NETKY.SK • 24 Január 2023, 18:47 • 2 min
Štefan Margita vystúpi s programom venovaným zosnulej Hane Zagorovej

PRAHA - Český operný spevák slovenského pôvodu Štefan Margita v utorok večer vystúpi v pražskej O2 Arene s programom venovaným svojej zosnulej manželke, populárnej speváčke Hane Zagorovej.

slovakia

left justify in out

Na vystúpenie si prizval množstvo hostí, informuje TASR s odvolaním sa na Český rozhlas. Niekoľko pesničiek Zagorovej zaspieva Lucie Bílá, za sprievodu veľkého orchestra by mali byť medzi hosťami tiež Vojtěch Dyk, Michal Kindl alebo sopranistka Simona Šaturová. "Na konci vystúpenia si všetci spoločne zaspievame Hankinu milovanú pieseň Sláva je bál," podotkol Margita. Ďalšiu podobnú akciu chystá 66-ročný umelec v decembri v pražskej Lucerne, kde mávala Zagorová pravidelné vianočné koncerty.

 

img

 

Hana Zagorová zomrela vlani 26. augusta vo veku 75 rokov. Počas svojej kariéry naspievala takmer 900 piesní a patrila k najvýraznejším postavám popovej scény v Česko-Slovensku. Pôsobila aj ako herečka a moderátorka. Získala tiež množstvo ocenení. V ankete Zlatý slávik sa stala druhou najúspešnejšou medzi ženami hneď po Lucii Bílej. V roku 1983 jej bol udelený titul zaslúžilá umelkyňa. V roku 2014 získala diamantovú platňu vydavateľstva Supraphon za desať miliónov predaných nosičov. Akadémia populárnej hudby ju v roku 2015 uviedla do Siene slávy českej populárnej hudby. 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies