Štefan Harabin vyhlásil voľby podpredsedu Najvyššieho súdu SR

NETKY.SK • 4 Február 2013, 12:35 • 2 min
Štefan Harabin vyhlásil voľby podpredsedu Najvyššieho súdu SR

Štefan Harabin vyhlásil voľby podpredsedu Najvyššieho súdu SR - Politika Šéf Najvyššieho súdu (NS) SR Štefan Harabin vyhlásil nové voľby svojho zástupcu. Harabin o tom informuje na internetovej stránke NS SR.

slovakia

left justify in out

img

Šéf Najvyššieho súdu (NS) SR Štefan Harabin vyhlásil nové voľby svojho zástupcu. Harabin o tom informuje na internetovej stránke NS SR. Stolička podpredsedu nie je obsadená viac ako 2,5 roka. 

Kandidátov na podpredsedu súdu treba podľa oznámenia Harabina predložiť do 18. februára. Samotná voľba sa bude konať v Súdnej rade SR 21. mája.

Poslednou podpredsedníčkou NS SR bola Daniela Švecová, funkčné obdobie jej skončilo ešte 30. mája 2010. Odvtedy bolo niekoľko pokusov zvoliť jej nástupcu, avšak neúspešne. Naposledy boli voľby podpredsedu na programe zasadnutia Súdnej rady SR 22. januára. Jediný kandidát, Harabinov dobrý priateľ Igor Burger sa však vtedy vzdal kandidatúry. "Už som v dôchodkovom veku, už by som to obdobie piatich rokov ani nedokončil," zdôvodnil vtedy Burger.

Harabinovi podľa jeho slov pomáhajú s vedením súdu štyria predsedovia kolégií NS SR a zastupujú ho aj počas jeho neprítomnosti na súde.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies