Štefan Harabin predostrel riziká, ktoré so sebou prináša 5G sieť

NETKY.SK • 14 Máj 2020, 13:25 • 2 min
Štefan Harabin predostrel riziká, ktoré so sebou prináša 5G sieť

Ako popredná osobnosť za politickú stranu Vlasť vyzval Štefan Harabin Národnú radu (NR) SR, aby v záujme ochrany ľudí na Slovensku pred možnou rakovinou pozastavila zavádzanie 5G siete aspoň do času, kým sa nepreverí jej bezpečnosť.

slovakia

left justify in out

Hrozba bola zistená už v roku 2011

Nejde tu však "len" o zdravie ľudí a občanov Slovenskej republiky. 5G siete majú v krajinách, kde sa zavádzajú, fatálny vplyv aj na miestny ekosystém. Medzinárodná agentúra na výskum rakoviny už v roku 2011 klasifikovala rádiofrekvenčné žiarenie ako možný karcinogén skupiny 2B. "Medzičasom sa dôkazy posilnili ďalším výskumom, preto rádiofrekvenčné žiarenie už môže byť jednoznačne klasifikovane ako ľudský karcinogén, skupina 1," vysvetľuje vo videu Štefan Harabin.

 

img

 

Skúšobné zavádzanie dopadlo katastrofálne 

"V naliehavej vyzve v septembri 2017 už 260 vedcov a lekárov požaduje moratórium na zavádzanie 5G, kým sa zdravotné riziká tejto technológie komplexne nevyšetria nezávislými špecialistami," pokračuje Harabin. Ďalej predostrel, že v oblastiach, kde sa skúšobne zavádzajú 5G siete hynú vtáci či vysychajú stromy. Na ľudské telo to má tiež nežiadúce účinky, a síce človek sa cíti chorobne a vyčerpane. 

 

EÚ by to tak chcela 

"Slovenský regulačný úrad, ktorý vydáva licencie telekomunikačným operátorom, dokonca, ani len nemá kompetencie posudzovať zdravotné vplyvy elektromagnetického žiarenia. Jeho predstavitelia tvrdia, že 5G zaviesť musíme, pretože sme to sľúbili Bruselu," predostrel súčasný volebný líder strany Vlasť.

 

img

 

Podľa jeho slov nemusíme Bruselu nič sľubovať, najmä ak ide o možné prepuknutie rakoviny u ľudí. "Máme právo žiadať ochranu zdravia a životov a zrušiť výberové konanie na licencie pre 5G siete, ktoré sa má uzavrieť koncom mája a bolo vypísané bez odborno-vedeckých analýz."

 

Ktoré krajiny sa proti 5G sieti už postavili, a ako by Štefan Harabin postupoval v prípade Slovenska? Na tieto otázky dostanete odpoveď v nasledovnom videu.

 

 

Štefan Harabin už rozoberal túto problematiku aj v článku Môže spôsobovať 5G sieť zdravotné problémy?

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies