Štefan Harabin odovzdal hárky s podpismi na svoju prezidentskú kandidatúru

NETKY.SK • 18 Január 2019, 12:18 • 2 min
Štefan Harabin odovzdal hárky s podpismi na svoju prezidentskú kandidatúru

Bratislava-Sudca Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin odovzdal v piatok ráno na pôde Národnej rady (NR) SR hárky s 31.993 podpismi potrebnými na jeho prezidentskú kandidatúru

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Harabin nemieni použiť v prezidentskej kampani podľa vlastných vyjadrení "ani jeden bilbord".

 

"To bude najlacnejšia kampaň, aká kedy bola na Slovensku," uviedol s tým, že chce do nej investovať "čo najmenej" pomocou transparentného účtu. Zaručil sa, že ho "oligarchovia financovať nebudú".

img

 

Harabin chce voľby vyhrať, a nie kupčiť s tým, či sa vzdá, alebo nevzdá v prospech niekoho. Ostatných kandidátov označil ako tých, ktorí nemajú "ani atribúty na starostu najmenšej obce na Slovensku".

 

Taktiež zdôraznil, že je "občianskym kandidátom bez akéhokoľvek rokovania s politickými stranami". Víta však podporu voličov všetkých politických strán. Do volieb ide

img

 

"s víziou zachrániť štát, zachrániť kresťanskú slovenskú rodinu a zaviesť poriadok v štáte". "Aby sa aj bežní občania dovolali práva a neboli šikanovaní svojvôľou ktoréhokoľvek štátneho úradníka," dodal.

 

Predseda parlamentu má sedem dní na to, aby uznal Harabinovu registráciu do prezidentských volieb. Dovtedy Harabin môže vykonávať svoju profesiu sudcu na najvyššom súde.

 

Voľby prezidenta SR sa budú konať 16. marca. V prípade nezvolenia hlavy štátu v prvom kole sa uskutoční druhé, ktoré sa bude konať 30. marca.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona