Štefan Harabin by chcel byť volebným lídrom Vlasti aj v ďalších voľbách do NRSR

NETKY.SK • 20 Apríl 2020, 15:47 • 2 min
Štefan Harabin by chcel byť volebným lídrom Vlasti aj v ďalších voľbách do NRSR

V parlamentnćh voľbách 2020 kandidoval Štefan Harabin do Národnej rady Slovenskej republiky (NRSR) ako volebný líder strany Vlasť. Takto sa prezentoval aj vo volebných diskusiách a rozhovoroch pre rôzne médiá. Tento post by rád zastával aj v nasledujúcich voľbách, pokiaľ by sa na tom vedenie strany dohodlo.

slovakia

left justify in out

Podmienky 

Štefan Harabin predostrel nasledovné: "Ak budú chcieť, aby som ich reprezentoval na podklade programu, ktorý bol prítomný v mojej prezidentskej kampani a aj v kampani strany Vlasť, tak áno, budem sa uchádzať naďalej o post volebného lídra strany." 

 

img

 

Funkcia sudcu mu údajne nezanikla

Súčasný líder strany sa vyjadril, že na jeho postoji sa nič nemení. Ozrejmil, že funkcia sudcu mu nezanikla tým, keď súhlasil s kandidovaním do NRSR za stranu Vlasť. "Som sudca Najvyššieho súdu, výkon sudcovskej funkcie mám prerušený," povedal Harabin. Funkcia sudcu mu, ako vraví, stále trvá, pretože od ministra má doma rozhodnutie o prerušení výkonu funkcie.

 

Rozdielny názor rezortu 

Ministerstvo spravodlivosti sa na margo toho vyjadrilo, že v prípade Štefana Hrabina, mu funkcia sudcu už nezanikla. "V súlade s ustanovením zákona o sudcoch a prísediacich sa okrem iného za vzdanie funkcie sudcu považuje aj podpísanie vyhlásenia, v ktorom sudca vyjadrí súhlas so svojou kandidatúrou na kandidátnej listine politickej strany alebo politického hnutia vo voľbách do národnej rady. Vzhľadom na uvedené, Štefanovi Harabinovi zanikla funkcia sudcu uplynutím 31. decembra 2019," uviedlo ministerstvo spravodlivosti SR.

 

img

 

Opätovné uchádzanie sa o post sudcu

Pokiaľ by sa teda Štefan Harabin chcel opäť stať sudcom a zasadnúť do sudcovského talára, podľa vyjadrenia rezortu by musel prejsť riadnym výberovým konaním vo všetkých prípadoch, a teda keby sa jednalo o pozícu  na okresnom, krajskom aj Najvyššom súde SR.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies