Steel Aréna v Košiciach sa zmenila na miesto evanjelizácie

NETKY.SK • 20 Október 2013, 12:31 • 2 min
Steel Aréna v Košiciach sa zmenila na miesto evanjelizácie

KOŠICE - Na stretnutí sa zúčastnilo niekoľko tisíc návštevníkov nielen z celého Slovenska, ale aj z Čiech, Maďarska, Poľska, Nemecka a Ukrajiny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Košická Steel Aréna sa v sobotu 19. októbra zmenila na miesto evanjelizácie a naplnil sa ľuďmi, ktorí chcú zmeniť svoj život a spoznať evanjelium.

Košický zbor Apoštolskej cirkvi na Slovensku a organizácia Kristus pre všetky národy/Christ for All Nations (CfaN) v spolupráci s Evanjelickou alianciou v Košiciach pripravili otvorené evanjelizačné stretnutie s názvom Od mínusu k plusu. V rámci kampane k tomuto podujatiu bolo v Košiciach distribuovaných 80.000 multimediálnych DVD.

Na stretnutí sa zúčastnilo niekoľko tisíc návštevníkov nielen z celého Slovenska, ale aj z Čiech, Maďarska, Poľska, Nemecka a Ukrajiny. V  Steel Aréne sa v počas dňa uskutočnilo aj spoločné stretnutie kresťanov, nazvané Konferencia ohňa. Zámerom konferencie bolo predovšetkým motivovať, povzbudiť a pripraviť jej účastníkov k ďalšej evanjelizačnej činnosti vo svojich miestnych cirkevných zboroch.

Hlavným rečníkom na večernom evanjelizačnom stretnutí Od mínusu k plusu bol Daniel Kolenda, novodobý misionár a evanjelista, ktorý osem rokov pracuje po boku svetoznámeho evanjelistu Reinharda Bonnkeho. Ľuďom v rôznych končinách sveta zvestuje evanjelium Ježiša Krista.  Počas veľkých evanjelizačných kampaní v Afrike priviedol ku Kristovi niekoľko miliónov ľudí. V súčasnosti je prezidentom organizácie CfaN. Ďalším rečníkom bol Todd White, ktorý bol 22 rokov drogovo závislým ateistom. Priblížil svoj životný príbeh a dramatické stretnutie s Bohom, vďaka ktorému sa zbavil  drogovej závislosti. 

„Naša aktivita je zameraná predovšetkým na evanjelizáciu Košického kraja, ale snažíme sa odovzdať naše nadšenie pre evanjelium aj ostatným kresťanom na Slovensku i v okolitých prihraničných oblastiach. Podobné podujatia organizujeme raz,  maximálne dva krát ročne v rôznych krajinách Európy. V roku 2013, keď sú Košice Európskym hlavným mestom kultúry,  bolo pre  CfaN a pre košický zbor Apoštolskej cirkvi  veľkou výzvou ponúknuť ľuďom v tejto časti Európy aj kultúru ducha. Veríme, že Európa túto službu potrebuje,“ priblížil zámery organizátorov riaditeľ pre strednú a východnú Európu CfaN-u Břetislav Šípek. CfaN spolupracuje so všetkými kresťanskými cirkvami, ktoré veria, že Ježiš zomrel ako Spasiteľ, veria Biblii a chcú túto dobrú správu zdieľať s ľuďmi okolo seba. 

Podľa zástupcu biskupa Apoštolskej cirkvi na Slovensku a hlavného pastora cirkevného zboru v Košiciach Jána Libu, ľudia v súčasnosti potrebujú nádej a povzbudenie od Boha „Najväčšia istota v dobe neistôt je istota evanjelia. Prostredníctvom tohto podujatia chceme ľuďom predstaviť riešenie, ktoré im ponúka Boh,“ uviedol  Ján Liba. Ako podpredseda Evanjelickej aliancie v Košiciach zdôraznil naddenominačný charakter stretnutia a potvrdil podporu podujatia aj zo strany Ekumenického spoločenstva cirkví a náboženských spoločností na území mesta Košice. Ekumena Košice už dlhé roky vytvára bázu pre dobré vzťahy medzi všetkými miestnymi kresťanskými cirkvami a tiež Židovskou náboženskou obcou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies