Štedrá chovateľka: Svojím miláčikom odkázala balík peňazí

NETKY.SK • 6 September 2015, 09:00 • 2 min
Štedrá chovateľka: Svojím miláčikom odkázala balík peňazí

NEW YORK - Rovných 100.000 amerických dolárov (takmer 90.000 eur) sa z pozostalosti istej newyorskej milionárky ušlo jej kŕdľu 32 papagájov, informovala agentúra Associated Press s odvolaním sa na The New York Post.

slovakia

left justify in out

Leslie Ann Mandelová, ktorá zomrela v júni vo veku 69 rokov, odkázala svojim korelám uvedenú sumu vo forme fondu, ktorý bude spravovať Mandelovej nevlastný syn. V Mandelovej poslednej vôli sa okrem menoslovu všetkých 32 vtákov uvádza aj požiadavka, aby papagáje ostali žiť vo voliére v jej dome v East Hamptone, prípadne v porovnateľných podmienkach inde. Dokument zároveň stanovuje podrobné pokyny týkajúce sa starostlivosti o papagáje.

 

Z fondu by sa však zároveň mala hradiť aj starostlivosť o milionárkinho psa a mačku. Majetok Mandelovej, ktorá nemala vlastné deti, má hodnotu 5,3 milióna dolárov. Odhliadnuc od časti odkázanej papagájom bude zvyšok majetku predmetom súdneho sporu. Mandelovej manželom bol do svojej smrti v roku 2010 spisovateľ Arthur Herzog, ktorý bol predtým ženatý už päťkrát.

 

Mandelová nie je prvou ženou, ktorá svojich domácich miláčikov zabezpečila aj po smrti. Miliardárka, hotelierka a obchodníčka s realitami Leona Helmsleyová zanechala svojmu psiemu miláčikovi 12 miliónov dolárov. Túto sumu však kvôli jej premrštenosti súd neskôr skresal na "iba" dva milióny dolárov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona