Steaua Bukuresť získala 25. rumunský titul

NETKY.SK • 9 Máj 2014, 09:14 • 2 min
Steaua Bukuresť získala 25. rumunský titul

BUKUREŠŤ - Futbalisti rumunského klubu Steaua Bukurešť získali vo štvrtok už ich 25. majstrovský titul a vybojovali si účasť v 2. predkole Ligy majstrov 2014/2015.

slovakia

left justify in out

Slávny klub, európsky šampión z roku 1986, zvíťazil v ligovom súboji nad Universitatea Kluž a tri kolá pred koncom má už neprekonateľný 10-bodový náskok pred druhým klubom Petrolul Ploješť.

 

"Je to veľký moment pre všetkých fanúšikov klubu," citovala agentúra Reuters prezidenta klubu Helmutha Duckadama. Steaua má šancu aj na prestížne double, keď 23. mája vo finále Rumunského pohára bude čeliť FC Astra. "Čaká nás ešte finále pohára a potom už začneme s prípravou na Ligu majstrov," dodal prezident klubu. Bývalý armádny klub má na konte rekordných 52 domácich trofejí, 21-krát vyhral národný pohár a šesťkrát aj rumunský Superpohár. Steaua ešte nikdy nevypadla z najvyššej súťaže v krajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona