Steaua Bukurešť - Spartak Trnava 0:1 v 1. zápase 3. predkola

NETKY.SK • 3 August 2012, 06:36 • 2 min
 Steaua Bukurešť - Spartak Trnava 0:1 v 1. zápase 3. predkola

Steaua Bukurešť - Spartak Trnava 0 1 v 1. zápase 3.

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti úradujúceho slovenského vicemajstra Spartaka Trnava zvíťazili vo štvrtkovom prvom zápase 3. predkola Európskej ligy UEFA 2012/2013 na pôde Steauy Bukurešť 1:0 (1:0). Zverenci trénera Pavla Hoftycha šokovali favorizovaný rumunský tím už v 6. minúte presným zásahom útočníka Martina Mikoviča a cenné víťazstvo v ďalšom priebehu stretnutia na Národnom štadióne v Bukurešti udržali.
      Odvetný súboj so Steauou je na programe vo štvrtok 9. augusta o 19.30 h na Štadióne Antona Malatinského. Spartak ako jediný slovenský zástupca v pohárovej Európe má pred ním výborné postupové vyhliadky. Ešte predtým však na "bílích andelov" čaká v nedeľu 5. augusta šláger 4. kola Corgoň ligy s bratislavským Slovanom.

      3. predkolo EL 2012/2013, 1. zápas:
      Steaua Bukurešť - Spartak Trnava 0:1 (0:1)
      Gól: 6. Mikovič. Rozhodoval: Blom (Hol.), ŽK: Georgievski, Chipciu - Tomaček, ČK: 81. Tanase (Steaua)
      zostavy a striedania:
      Steaua: Tatarusanu - Georgievski (62. Balan), Gardos, Chiriches, Latovlevici (46. Costea) - Chipciu, Pintilii, Bourceanu, Tanase - Rusescu - Nikolič (46. Adi)
      Spartak: Filipko - Stožický, Janečka, Čvirik, Hanzel - Sabo, Gross, Karhan, Bicák (79. Kaščák) - Čarnota (61. Tomaček) - Mikovič (87. Gašparík)

      Hráči Spartaka sa nezľakli atmosféry v zaplnenej aréne a famózny vstup do zápasu korunovali už v 6. minúte úvodným gólom. Domáci obrancovia dopriali pred šestnástkou veľa času Čarnotovi, ktorého tvrdú strelu Tatarusanu vyrazil len pred seba, čo využil dobiehajúci Mikovič a jeho ľahký oblúčik zastavila až sieť - 0:1. Po dvoch góloch Sligu Rovers to bol pre mladého útočníka Spartaka už tretí zásah "do čierneho" v tohtoročnej edícii EL. Steaua mala po faule Janečku výhodu priameho kopu z nebezpečnej vzdialenosti 20 m od súperovej brány, no pokus Bourceanua letel tesne vedľa pravej žrde. Domáci sa pokúšali kombinačnou hrou dostať až do pokutového územia Spartaka, ktorého defenzíva však stála na pevných základoch a dobre vykrývala priestor. V 37. minúte však spravil Janečka ojedinelú chybu v rozohrávke a domáci ju takmer potrestali, keď už prekonaného Filipka zastúpil pred bránkovou čiarou Stožický a loptu v páde odkopol na roh. V 40. minúte reklamovali domáci ruku Čvirika, ktorý hruďou zmenil smer lopty a takmer pomýlil svojho brankára. V 43. minúte nevyšla hosťom ofsajdová pasca, Nikolič sa rútil sám na Filipka, trnavský gólman však počas vrcholiaceho tlaku Rumunov podržal svoj tím.
      Domáci kouč nemohol byť spokojný s priebehom prvého polčasu a v prestávke urobil hneď dve zmeny v zostave. Hráči Steauy boli naďalej lepší v držaní lopty, ale zbrklosti v koncovke sa nevedeli zbaviť. V 67. minúte to dokumentoval Rusescu, ktorý v solídnej šanci z 10 m prestrelil bránu. Obetavo hrajúci hostia držali vedenie, predovšetkým výborne bránili a na ihrisku vydali všetky sily. V 78. minúte mali aj kus šťastia, keď strele Balana nechýbalo veľa ku gólu. O dve minúty Tanase vo vyloženej pozícii trafil len svojho spoluhráča, inak by bol Filipko zrejme bez šance. Najlepší hráč domácich si však už o pár sekúnd neudržal nervy na uzde, skopol Mikoviča a za oplácanie videl zbytočnú červenú kartu. V početnej výhode hrajúci Trnavčania si v závere stretnutia mierne vydýchli a z rumunskej metropoly vezú domov cenný skalp víťaza Európskeho pohára majstrov z roku 1986.

      Hlasy po zápase:
      Pavel Hoftych, tréner Spartaka Trnava: "Do zápasu sme vstúpili najlepšie, ako sme mohli. Dali sme po osi Čarnota - Mikovič gól, ktorý nám pomohol v nádhernej aréne Steauy získať sebavedomie. Súper mal prevahu, ale cez šťastie, ktoré potrebujete, a po obetavom tímovom výkone sa nám podarilo víťazstvo ubrániť. Steaua má výborné mužstvo, ktoré vie hrať rýchlo a kombinačne za obranu, ale my sme dnes vzadu obstáli, za čo sa musíme poďakovať Mirovi Filipkovi. My sme skromný klub na európskej scéne a hoci sme dosiahli fantastický výsledok, ešte sa rozhodne nevidíme v ďalšom kole. Steaua je klub, ktorý je po všetkých stránkach ďaleko nad nami. My sa však v domácom prostredí pobijeme o postup."
      Ľuboš Hanzel, obranca Spartaka Trnava: "Musíme objektívne priznať, že súper mal oveľa viac z hry a zahodil veľké množstvo šancí. My sme dali z jedinej príležitosti gól a chvalabohu sme to v ďalšom priebehu ustáli, čo nás stálo veľa síl. Víťazstvo chutí dobre, ale sme len v polčase a doma sa na Steauu musíme veľmi dobre pripraviť. Teší nás udržanie čistého konta, aj keď pri nás stáli všetci svätí."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies