Ste pripravení na Veľkú cenu Londýna? Ecclestone predstavil návrh ďalšieho závodu v uliciach mesta

NETKY.SK • 28 Jún 2012, 19:42 • 2 min
Ste pripravení na Veľkú cenu Londýna? Ecclestone predstavil návrh ďalšieho závodu v uliciach mesta

Ste pripravení na Veľkú cenu Londýna? Ecclestone predstavil návrh ďalšieho závodu v uliciach mesta - Formula 1 LONDÝN - Bernie Ecclestone predstavil plány Veľkej ceny v uliciach Londýna.

slovakia

left justify in out

imgLONDÝN - Bernie Ecclestone predstavil plány Veľkej ceny v uliciach Londýna. Návrh pretekov, za ktoré šéf F1 Bernie Ecclestone ponúkol 35 miliónov libier, boli prezentované v Royal Automobile Club za účasti pilotov stajne McLaren, Lewisa Hamiltona a Jensona Buttona.

Trasa bude v historickom centre hlavného mesta, okolo najznámejších historických pamiatok, vrátane Buckinghamského paláca a Trafalgar Square. Ecclestone verí, že závod bude ešte pôsobivejší ako Veľká cena  Monaka, ktorá je v súčasnosti najznámejšia a najočarujúcejšia v seriáli F1.
Toto podujatie by sa mohlo stať najlukratívnejším závodom Formule 1 s približne 120.000 fanúšikmi priamo na tribúnach v okolí 5,12km trate a približne 1 miliardou divákov pri televíznych obrazovkách po celom svete.

Ecclestone povedal: "Veci sa majú tak, že máme o toto podujatie veľký záujem a chceme do toho investovať. Ak bude všetko v poriadku a dostaneme zelenú, tak by sme to mohli zrealizovať. Zamyslite sa nad tým, čo by to znamenalo z pohľadu cestovného ruchu. Bolo by to fantastické ako pre Londýn, tak aj pre celé Anglicko, dokonca oveľa lepšie ako na olympiáda."

Celkovo by závod mohol zarobiť minimálne 100 miliónov libier, čo vysoko prevyšuje 35 miliónov libier, čo sú náklady počas konania Veľkej ceny (Ecclestone by musel platiť náklady za tribúny, cestné uzávierky a licenčný poplatok 25 miliónov libier).

"Možno to nezarobí 100 miliónov libier, ale dva až tri krát viac," povedal Nigel Currie, riaditeľ poprednej  športovej marketingovej agentúry Brand Rapport, pre The Times.img
"Mohla by to byť komerčná zlatá baňa pre Formulu 1 a aj samotný Londýn. Úspešné Olympijské hry v Londýne ukážu, že hlavné mesto potrebuje veľké podujatia a keď prinesieme preteky Formule 1 ľuďom do ich bezprostrednej blízkosti, tak to bude masívna atrakcia."

81-ročný Ecclestone už dávno túžil po tom, aby Londýn hostil Veľkú cenu, keď v roku 2004 videl obrovský záujem o show Nigela Mansella a Jensona Buttona, ktorá prilákala Regent Street tisíce ľudí.

Minulý týždeň sme vám priniesli správu o tom, že spoločnosť s názvom International Transport Solutions odhalila plány na Veľkú cenu Londýna v okolí areálu Olympijského parku, ale Ecclestone vyhlásil, že o tomto návrhu nič nevie.

Londýnsky starosta, Boris Johnson, podporil odvážne plány Ecclestona. Johnson povedal, že tieto plány vidí "v podstate pozitívne" pokiaľ sa vyrieši otázka ohľadne kvality ovzdušia a hluku.
Povedal: "Vždy ma zaujímajú projekty, ktoré vytvoria pracovné miesta a zabezpečenie rast."
Taktiež vyhlásil, že bolo dôležité zistiť, či sú "naozaj dobré ekonomické argumenty" pre Veľkú cenu Londýna.
Pán Johnson pokračoval: "Otázka kvality ovzdušia a hluku sa bude musieť doriešiť. Som však veľmi pozitívny a myslím si, že to dokážeme."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies