Sté Giro d´Italia sa začne na Sardínii

NETKY.SK • 14 September 2016, 14:46 • 2 min
Sté Giro d´Italia sa začne na Sardínii

MILÁNO - Stý ročník cyklistických pretekov Giro d´Italia bude mať sardínsky úvod. Organizátori z RCS Sports v stredu aj za prítomnosti druhého muža celkovej klasifikácie z vlaňajška, rodeného Sardínčana Fabia Arua, oznámili, že štart úvodnej etapy bude 5. mája 2017 v Alghere.

slovakia

left justify in out

Účastníkov zavedie na severné pobrežie ostrova a po 203 km oblečú ružový dres prvému lídrovi v Olbii. Na trati budú tri kategorizované stúpania Multeddu, La Contra a San Pantaleo, posledné príde na rad 20 km pred cieľom. Práve toto 5 km dlhé stúpanie môže byť odrazovým mostíkom pre záverečné útoky.

 

"Prvá etapa je šitá pre šprintérov, ale na víťazstvo sa podľa profilu určite bude treba poriadne napracovať. Problémom bude vietor, ktorý má na Sardínii svoj domov," povedal riaditeľ pretekov Mauro Vegni.


Druhá etapa Gira 2017 s dĺžkou 208 km bude kopcovitá, ale vylúčená nie je ani špurtérska koncovka, tešiť sa na ňu môžu v Tortoli. "Na začiatok to budú dve veľmi dlhé a naozaj tvrdé etapy. Znamená to, že už od štartu nemôžeme nič podceniť a byť dobre pripravení. Som hrdý na to, že Giro sa začne neďaleko môjho rodiska. Teším sa na množstvo fanúšikov. Už v novembri sa Girom začneme zaoberať v plánoch na rok 2017," uviedl 26-ročný Fabio Aru, ktorý je členom tímu Astana.

 

Vlani počas 98. ročníka Gira bol práve Aru prvým Sardínčanom, ktorý nosil na sebe ružový dres lídra pretekov, ale napokon sa musel skloniť pred Španielom Albertom Contadorom. So Sardíniou sa pelotón rozlúči treťou, tentoraz rovinatou etapou s cieľom po 148 km v Cagliari.


Na Sardíniu zavíta Giro d´Italia tretí raz, ale prvýkrát po desiatich rokoch. Premiéra sa konala v roku 1961 na sté výročie zjednotenia Talianska. Zvyšný program zverejnia 25. októbra. Vzhľadom na jubileum sa da očakávať maximálna regionálna pestrosť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona