Sťažností na obsah vysielania médií bolo vlani menej ako rok predtým

NETKY.SK • 3 Máj 2018, 11:51 • 2 min
Sťažností na obsah vysielania médií bolo vlani menej ako rok predtým

BRATISLAVA – Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) prijala v roku 2017 celkovo 288 sťažností týkajúcich sa obsahu vysielania. Vyplýva to zo Správy o stave vysielania v SR, ktorú vo štvrtok odobril parlamentný výbor pre kultúru a médiá.

slovakia

left justify in out

"V porovnaní s rokom 2016 bolo sťažností menej, rovnako bolo menej i sťažností voči našim rozhodnutiam o podnetoch," skonštatovala na rokovaní predsedníčka RVR Marta Danielová.

 

Zo správy vyplýva, že najviac sťažností (116) sa vzťahovalo na objektivitu a vyváženosť spravodajských a politicko-publicistických programov. Nevhodnosť vysielaných programov vo vzťahu k ochrane maloletých namietalo 76 sťažností, 32 podnetov sa vzťahovalo na vysielanie reklamy, telenákupu, umiestňovanie produktov či sponzoring, 32 sa týkalo ľudskej dôstojnosti a ľudskosti. Zvyšných 59 sťažností malo iný charakter, resp. sa vzťahovalo na rôzne iné ustanovenia zákona o vysielaní. Rovnako ako v minulosti sa prešetrovalo pri niektorých podaniach súčasne viacero podnetov, to znamená, že smerovali voči viacerým vysielateľom alebo namietali rôzne porušenia zákona v rôznych programoch.

 

Najväčší počet sťažností (63) v prípade televíznych staníc smeroval voči televízii JOJ. O niečo menej (56) bolo voči RTVS - Jednotka, TV MARKÍZA (40) a TA3 (25). Vysielania regionálnych a lokálnych televízií sa týkalo vlani deväť sťažností. V rozhlasovom vysielaní ich RVR zaevidovala 39, z toho 32 sa týkalo okruhov Slovenského rozhlasu.

 

Poslankyňa parlamentu Natália Milanová (OĽaNO) sa dnes stala novou podpredsedníčkou Výboru Národnej rady SR pre kultúru a médiá. Návrh na voľbu inicioval predseda výboru Dušan Jarjabek (Smer-SD). Plénum výboru návrh jednohlasne schválilo.

Milanová vo funkcii podpredsedu mediálneho výboru nahradila bývalého podpredsedu Jozefa Viskupiča (OĽaNO). Ten sa vzdal poslaneckého mandátu po tom, ako sa stal predsedom Trnavského samosprávneho kraja.

 

 

img

Natália Milanová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona