Stážisti žalujú spoločnosť sestier Olsenových

NETKY.SK • 11 August 2015, 19:03 • 2 min
Stážisti žalujú spoločnosť sestier Olsenových

BRATISLAVA – Spoločnosť Dualstar Entertainment patriacu americkým herečkám a módnym návrhárkam Mary-Kate a Ashley Olsen zažalovali bývalí i súčasní stážisti. Hromadnú žalobu podala na súde v Manhattane Shahista Lalani.

slovakia

left justify in out

V roku 2012 pracovala pre značku The Row, ktorá spadá pod spomínanú firmu. Lalani, ktorá zastupuje približne 40 ľudí, v žalobe uviedla, že stážisti musia robiť aj 50 hodín týždenne, pričom za svoju prácu nedostávajú ani minimálnu mzdu.


Absolventka dizajnérskej školy mala podľa vlastných slov počas jej pôsobenia vo firme veľký problém s nadriadenou. „Bola veľmi náročná. Robila som prácu, ktorú by za normálnych okolností mali vykonávať traja stážisti. Musela som s ňou komunikovať cez deň aj v noci. Vybavovala som e-maily aj o 22:00,“ vyjadrila sa pre Page Six denníka New York Post Lalani, ktorá vraj musela splniť všetko, čo jej šéfka prikázala. Často pritom nemala čas ani na krátku pauzu a raz dokonca skolabovala z tepla. „Ste ako zamestnanec, nikto vám však za vykonanú prácu neplatí. Sú k vám hrubí. Niektorí zo stážistov dokonca plakali. Videla som plakať mnohých, zatiaľ čo pripravovali kávu alebo kopírovali potrebné materiály,“ doplnila.


So sestrami Olsenovými vraj Lalani nikdy priamo nespolupracovala, z času na čas sa však s nimi stretla, pričom obe boli vždy milé a správali sa profesionálne. „Nikdy sa k nikomu nesprávali zle. Sú to obchodníčky,“ uzavrela žalobkyňa, ktorá chce, aby stážisti dostávali aspoň minimálnu mzdu a aby im preplácali nadčasy.


Dvadsaťdeväťročné Mary-Kate a Ashley Olsen odštartovali kariéru už ako batoľatá, keď si zahrali Michelle v seriáli Plný dom (1987 - 1995). Účinkovali v mnohých filmoch stavaných na sestrách - dvojičkách. Okrem iného to boli snímky Na to treba dvoch (1995), Olsen Twins: Otecko z billboardu (1998), Olsen Twins: Prázdniny v Paríži (1999), Olsen Twins: Gólová výmena (1999), Olsen Twins: Sestry v akcii (2000), Olsen Twins: Vtedy v Ríme (2002), Olsen Twins: Výzva (2003) a ďalšie. Zahrali si tiež v seriáloch ako napríklad Dve z jedného cesta (1998 - 1999) či Tak málo času (2001 - 2002). Sestry sú po celý život pod drobnohľadom médií, ich štýl obliekania buď chvália, alebo ostro kritizujú. Organizácia Ľudia pre etické zaobchádzanie so zvieratami (People for the Ethical Treatment of Animals - PETA) ich viac ráz verejne odsúdila za nosenie zvieracej kože a kožušín. Napriek tomu sú úspešné ako módne návrhárky a ich kolekcie sa predávajú po celom svete.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies