Stávkové kancelárie favorizujú Fica a Kisku

NETKY.SK • 5 Marec 2014, 14:20 • 2 min
Stávkové kancelárie favorizujú Fica a Kisku

BRATISLAVA - Kurzy na súboj Roberta Fica a Andreja Kisku v druhom kole sú nízke, odvážlivci môžu vsadiť na celkové víťazstvo ďalších kandidátov.

slovakia

left justify in out

Najväčšiu šancu prebojovať sa do druhého kola prezidentských volieb majú podľa stávkových kancelárií Robert Fico a Andrej Kiska. Kurzy na túto postupovú dvojicu sú tieto dni veľmi nízke, pohybujú sa od 1,05 do 1,08. Výrazne vyšší je však kurz na boj Fica v druhom kole s jedným z dvoch kandidátov Milanom Kňažkom a Radoslavom Procházkom - v Niké aj Fortune je 5,7. Vo viacerých stávkových kanceláriách sa dá tipovať na výsledky prezidentských volieb. "Ľudia tipujú, majú záujem," hovorí konateľ internetovej stávkovej kancelárii Victory Tip Tibor Pekarčík. Záujem o tipovanie hodnotia v stávkovej kancelárii DOXXbet.com zatiaľ ako priemerný. "S blížiacim sa prvým kolom očakávame nárast počtu tiketov," konštatuje produktový špecialista DOXXbet.com Michal Kolárik.

 

Bookmakeri vidia ako prezidenta Fica, je na neho najnižší kurz. V Niké je na úrovni 1,65. DOXXbet.com má na Fica ako novú hlavu štátu kurz 1,75. "Na túto udalosť je zatiaľ aj najvyšší náber tiketov od tipujúcich," uvádza Kolárik. Kurz na celkové víťazstvo Andreja Kisku sa pohybuje okolo 2,1. Ľudia začali na neho tipovať najmä po tom, čo sa pred časom kurzy Fica a Kisku výrazne priblížili, spomína Pekarčík. 

Už menej veria bookmakeri Milanovi Kňažkovi a Radoslavovi Procházkovi. Kurz na to, že sa stanú prezidentmi, je napríklad vo Fortune 10, vo Victory Tipe majú na túto možnosť kurz 12. Výrazne vyššie kurzy sú na ďalších kandidátov. 

 

Podať stávku si ľudia môžu nielen na celkového víťaza či dvojicu v druhom kole, ale aj na to, kto bude mať viac percent v prvom kole a tiež na volebnú účasť. Ľudia vsádzajú nižšie aj vyššie sumy, zhodujú sa oslovené stávkové kancelárie. "Vklady na jednotlivé udalosti sa pohybujú od 50 centov až po desiatky eur. Najvyšší vklad bol zatiaľ 150 eur na tip, že sa Robert Fico stane prezidentom," priblížil Kolárik. Pekarčík vidí medzi stávkujúcimi takých, čo sa chcú skôr zabaviť, no sú aj takí, čo podávajú aj vysoké vklady. 

 

Podľa Pekarčíka ľudia pri tipovaní reagujú hlavne na prieskumy verejnej mienky. "Po každom prieskume okamžite ľudia začínajú tipovať," povedal s tým, že aj oni ako stávková kancelária vychádzajú pri úpravách kurzov zo zverejnených prieskumov a hodnotení politológov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona