Stavjaňa vidí Pálffyho príchod do Nitry na 50 percent

NETKY.SK • 26 Máj 2014, 18:20 • 2 min
Stavjaňa vidí Pálffyho príchod do Nitry na 50 percent

NITRA - Šanca príchodu jedného z najlepších hokejistov slovenskej histórie Žigmunda Pálffyho do tímu extraligového vicemajstra HK Nitra je stále otvorená. Podľa trénera Antonína Stavjaňu sú koncomájové vyhliadky "asi tak na päťdesiat percent".

slovakia

left justify in out

"Keď sa definitívne rozhodne, určite buchne do stola a ide do toho. Zatiaľ asi sám seba prehovára a uvidíme, ako to dopadne. Je to špecifické aj v tom, že kým jeho rovesníci Jožko Stümpel a Dušan Milo sú v Nitre doma, on je doma inde. My potrebujeme hráča na celú sezónu a chápem, že toto všetko si Žigo musí rozmyslieť a zohľadniť. Jeho rozhodovanie určite nie je jednoduché, ale počkal by som a nikam sa neponáhľal," uviedol na internetovej stránke nitrianskeho klubu český kouč. Majster sveta z Göteborgu 2002 Pálffy už skôr hovoril s riaditeľom HK Nitra Jánom Plandorom. 

 

Skalický rodák práve v drese Nitry vstúpil do veľkého hokeja. Štyridsaťdvaročný útočník by sa v novej sezóne mohol stretnúť v jednom tíme s veľkým kamarátom Jozefom Stümpelom, s ktorým v roku 1990 začínal medzi nitrianskymi seniormi. Ten ho pod Zobor "lanári" tiež. Vo svojich najlepších rokoch krídelník svetových parametrov Pálffy hral naposledy súťažné zápasy v sezóne 2012/2013 a od neúspechu materského HK 36 s Piešťanmi vo štvrťfinále spomenutého extraligového ročníka sa už neobjavil na nijakej oficiálnej súpiske. 

 

Skvelého pravého krídelníka draftovali v zámorskej NHL v roku 1991 v druhom kole z 26. priečky New York Islanders. Po pôsobení vo federálnej lige odohral svoje prvé minúty v najlepšej lige sveta v ročníku 1993/1994 - v piatich stretnutiach nezískal ani bod. V ďalšej sezóne nastúpil vtedy dlhovlasý "Ziggy" na 33 duelov, vo svojom prvom plnom ročníku 1995/1996 zažiaril 43 gólmi a 44 asistenciami v 81 stretnutiach. V roku 1999 ho vedenie "ostrovanov" vymenilo do Los Angeles Kings, kde nadviazal na úspešnú spoluprácu so Stümpelom a obaja dotvorili úderné trio s kanadským krídelníkom Lucom Robitaillom. Hneď vo svojej prvej sezóne v drese "kráľov" si Pálffy premiérovo vyskúšal aj play-off NHL. Vo výlukovej sezóne 2004/2005 si zahral v Skalici aj pražskej Slavii, po nej po ňom siahli v Pittsburghu, kde odohral 42 stretnutí s bilanciou 11+31. Limitovali ho problémy s ramenom, aj preto v roku 2006 oznámil ukončenie kariéry. V základnej časti NHL odohral 684 súbojov, nastrieľal 329 gólov a pridal 384 asistencií. V play-off mal bilanciu 24 stretnutí, 9 gólov, 10 asistencií. Štyrikrát si zahral v Zápase hviezd. 

 

V drese reprezentácie SR má Pálffy v zbierke zlatú medailu z MS v Göteborgu 2002 a bronz z Helsínk 2003. Vo Švédsku nabil Petrovi Bondrovi na víťazný gól sto sekúnd pred koncom finálového stretnutia proti Rusom (4:3). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona